Do horkého mléka namočíme ovesné vločky a necháme nabobtnat (cca 15 min.), pak přidáme žloutek, mouku, cukr, sůl, strouhanku a jablka a promícháme. Těsto nabíráme lžící a smažíme na oleji do růžova - nejlépe v lívanečníku.
Zdravím! Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající! Jen pro zajímavost, těsto dle receptu (jablek jsem dala 3ks, tak nevím, jestli to bylo přesně 400g) vyšlo na asi 27 lívanců velikostí jako na fotce. Doporučuju :-)
sheila17
|1. 7. 2012 13:13
Tak, tak :-)
Miloslava Odvářková
|27. 2. 2009 19:45
Bezva! Vločkové lívance dělám, ale vloček tam přijde polovina množství mouky, ale přijde tam trochu prášku do peč. Tyhle lívanečky s jablky se mi zpočátku dost trhaly, tak jsem přidala trochu hladké mouky a pak to bylo už téměř bez problémů. No, a kvůli nadýchnutí jsem přidala taky trochu prdopeče(pr.do peč.). A nemá to chybu.
Hanka
|2. 4. 2008 13:42
jeste bych doporucila pridat snih, testo bude nadychanejsi.
Václav z Ostravy
|30. 12. 2007 01:20
Dostal jsem od rodicu hodne jablek a tak jsem udelal strudl. Zbyla mi jablecna napln s Rozinkama a Orechy. Marne jsem si lamal hlavu co s tim a zacal jsem tady ( na www.recepty.cz) hledat jak ten zbytek vyuziji. Vyzkousel jsem Vas recept a musim priznat ze jsem sklidil obdiv i u navstevy.Moc dobre. Orechy a rozinky tomu daji zase jiny rozmer.--
dede .
|15. 11. 2007 20:03
Minule som ich robila a prvé sa mi tiež trhali tak som pridala ešte jedno celé vajíčko a išlo to už v pohode.
Mila Veselá
|15. 11. 2007 17:54
Zkuste do těsta přisypat trošku instantního droždí a nechat těsto na teple nakynout. Pak budou jako peřinky.Lívance by měly být s droždím, bez droždí jsou to to amolety nebo palačinky, ale možná je to jenom krajové názvosloví.
Jana Capouchová
|15. 11. 2007 17:05
VÝBORNÉ.Ale ty nervy.strašně se mi trhaly.Nevíte čím to muže být.
Zuzka
|5. 9. 2007 12:07
Jsou vynikající...nadchlo mě, jak je to jednoduché a přitom tak dobréééé. Děkuji za recept, dávám 1*!!!
Anatéma
|21. 8. 2007 18:16
Móóóc dobré, doporučuji! Mám malé děti, tak jsem to kvůli nim přece jen umixovala, trochu skořice dala rovnou do těsta a malinko víc přisladila, protože nemají rády nic navrchu. Ale myslím, že opravdu více cukru nebylo potřeba, jablka to krásně osladila.
Dominika Zemanová
|3. 6. 2007 19:15
Bylo to moc dobrý.Mňammm. Vynikající.
Dominik Mathaus
|3. 6. 2007 19:13
héééééééééééééééééééééééééé(s,z)ky
Eva P.
|26. 2. 2007 19:07
Delala jsem je uz po nekolikate, dnes dala vejce celé a skorici rovnou do testa a opet to bylo vyborné !Jenom jsem chvatala a nedala dost dlouho namocit vlocky, nekteré zustaly trosku tvrdsi.Ale uspech mely i tak.
Tereza Martínková
|31. 1. 2007 17:56
Milá Evo, nevím, jestli někde nastala chyba nebo čím to bylo, mě se tohle nikdy nestalo, ani to nemixuju a dělám je docela často.Zkuste přidat malinko více mléka, třeba to bude řešení...to je jediné, co mě napadá.
Eva Řezníčková
|17. 1. 2007 19:22
Dnes jsem je udělala. Těsto bylo dost husté a na lívanečníku mi nešly ani moc dobře obracet- drobily se. Udělala jsem někde chybu? Nemusí se to rozmixovat?
Eva P.
|28. 11. 2006 16:54
Vyborné. Jenom lituji, ze jsem je delala z polovicni davky Jsou sladké, ani je nesypu cukrem (zalezi na jabkach). Zopakuji. Mnam.
hana Valentová
|17. 11. 2006 17:35
Jéééé, to je mňamkaaaaaaaaa....na lívance jsem dala ještě zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, právě baštím s kafíčkem, moc doubroučké!!!