Vejce, cukr a skořicový cukr ušleháme do pěny. Přidáme mouku a smetanu (případně podmáslí nebo kefír), prášek do pečiva a nahrubo nastrouhaná jablka. Necháme chvíli odstát a pak pečeme na minimálním množství oleje.
S lívanci se trochu hůř manipulovalo, ale vzhledem k tomu, že to byl můj první pokus o lívance, tak byla chyba spíš u mě. Chutově byly výborné, měli jsme je se zakysanou smetanou a domácím džemem a byly skvělé, já i manžel jsme si pochutnali.
Sája
|21. 9. 2013 12:42
Tento recept mě zklamal, lívance se velmi trhaly a také neskutečně připalovaly, nešlo je mít upečené a nespálené. A to jsem postupovala přesně podle receptu. takže u mne bez úspěchu.
jsou vážně moc dobré, rychlé a jednoduché ;) možná bych příště dala trochu míň toho cukru.
Lenka Melicherčíková
|17. 1. 2010 11:05
Lívance jsou výborné a jednoduché, celá rodinka si pochutnala. Hotové jsem ozdobila míchaným tvarohem s vanilkovým cukrem a rumem a navrch borůvkovou marmeládu.