Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 minut stát.
2
Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Plody nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do těsta.
3
Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Jablečné kroužky namáčíme v pivním těstíčku a postupně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
4
Moučník necháme okapat na papírových ubrouscích a udržujeme ho teplý. Cukr smícháme se skořicí a jablečné kroužky v něm před podáváním obalíme.
5
Tip: Moučník nejlépe chutná z lehce navinulých jablek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|24. 11. 2006 19:41
Včera jsem recept vyzkoušela a rodina a kolegyně v práci měi boule za ušima. Moc dobré, skořice dodá tu správnou chuť. To těsta přiště kápnu trošku rumu pro vylepšení. Kroužky byly dobré i druhý den po ohřátí v mikrovlnce. Jednoduchý a rychlý recept