hrnek
pomerančová šťáva
nebo pomerančový 100% džus
1
ks
broskve
citronová kůra
1
balíček
vanilkový cukr
1
ks
skořice
smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
1
Omyjeme a oloupeme jablko. Odstraníme jadřinec. Nakrájíme na 1,5 cm silné plátky.
2
Na pánvi rozpustíme máslo. Zprudka osmažíme jablka. Mezitím oloupeme broskev a zbavíme pecky. Nakrájíme na malé kostičky a přidáme k jablku a necháme lehce osmažit.
3
Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilejeme pomerančovou šťávu, přisypeme vanilkový cukr, přidáme citronovou kůru a skořici.
4
Necháme vařit. Zredukujeme šťávu alespoň na 2/3. Jablko vaříme do změknutí. Poté jablko vyndáme a broskev ve šťávě rozmixujeme nebo propasírujeme, aby vznikla hladká omáčka.
5
Podáváme teplé s našlehanou šlehačkou.
6
Místo pomerančové šťávy můžete použít například borůvky, maliny atd.