Z listového těsta vyválíme placku a nařežeme na čtverečky cca 5x5 cm. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. V misce jablka smícháme se skořicí a cukrem.
2
Do každého čtverečku těsta dáme jeden kousek jablka a zabalíme. Koláčky povlažíme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme v troubě do zlatova.
Upřímně řečeno nikdy jsem se zabalením neměla problém. Jablko vždy vyndám z mísy (rovnoměrně obalené cukrem a skořicí) a ihned zabalím, takže žádná šťáva mi nikdy nevadila. Ale konec konců je na každém, kdy cukr přidá :-).
Jejda, asi bych jablka nesladila dopředu v misce, protože začnou pouštět šťávu a budou se blbě balit. Takže bych je osladila až položená na kousku těsta a než se začnou "potit" bych je už měla zabalená....