• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné / hruškové těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné / hruškové těstoviny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g jablka nebo hrušky - očištěná, oloupaná
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • skořice - mletá dle chuti
    • 1
      ks citron šťáva i kůra
    • cukr krupice dle sladkosti ovoce
    • 400
      g těstoviny v suchém stavu, cca
    • sůl
    • máslo
  • Dále dle chuti:
    • tvaroh olešnický
    • moučkový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana, bílý jogurt...
    • rozinky nebo brusinky
    • hnědý rum
    • perník na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry, skořicí dle chuti, osladíme vanilkovým cukrem a cukrem krupicí dle vlastní chuti. Přilijeme pár lžic vody a na mírném ohni pod poklicí dusíme doměkka, ale ne úplně na rozvar. Pokud chceme, můžeme k jablkům přidat i rozinky nebo brusinky, trošku rumu...
2
Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme dle návodu, scedíme, dáme zpět do hrnce, promícháme s podušenými jablky / hruškami a cca dvěma lžícemi másla.

RADA: Jablečný štrúdl z listového těsta

3
Takto připravené jablečné / hruškové těstoviny rozdělíme na talíře, doplníme rozdrobeným tvarohem, nastrouhaným perníkem, dosladíme moučkovým nebo skořicovým cukrem dle chuti, šlehačkou, zakysanou smetanou či jogurtem.
4
Jablečné / hruškové těstoviny jsou rychlé, levné a výborné.

RADA: Přepuštěné máslo

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hnědý rum Jablka Máslo Moučkový cukr Perník na strouhání Rozinky Skořice - mletá Šlehačka Sůl Těstoviny Tvaroh Vanilkový cukr

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Fofr perník

Fofr perník

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

310
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
220
Dýňová tortila
Dýňová tortila
216
Máslové řízky
Máslové řízky
45
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
35
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta…
  • Recepty.cz
  • Jablečné / hruškové těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact