• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné / hruškové těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné / hruškové těstoviny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g jablka nebo hrušky - očištěná, oloupaná
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • skořice - mletá dle chuti
    • 1
      ks citron šťáva i kůra
    • cukr krupice dle sladkosti ovoce
    • 400
      g těstoviny v suchém stavu, cca
    • sůl
    • máslo
  • Dále dle chuti:
    • tvaroh olešnický
    • moučkový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana, bílý jogurt...
    • rozinky nebo brusinky
    • hnědý rum
    • perník na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry, skořicí dle chuti, osladíme vanilkovým cukrem a cukrem krupicí dle vlastní chuti. Přilijeme pár lžic vody a na mírném ohni pod poklicí dusíme doměkka, ale ne úplně na rozvar. Pokud chceme, můžeme k jablkům přidat i rozinky nebo brusinky, trošku rumu...
2
Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme dle návodu, scedíme, dáme zpět do hrnce, promícháme s podušenými jablky / hruškami a cca dvěma lžícemi másla.

RADA: Jablečný štrúdl z listového těsta

3
Takto připravené jablečné / hruškové těstoviny rozdělíme na talíře, doplníme rozdrobeným tvarohem, nastrouhaným perníkem, dosladíme moučkovým nebo skořicovým cukrem dle chuti, šlehačkou, zakysanou smetanou či jogurtem.
4
Jablečné / hruškové těstoviny jsou rychlé, levné a výborné.

RADA: Přepuštěné máslo

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hnědý rum Jablka Máslo Moučkový cukr Perník na strouhání Rozinky Skořice - mletá Šlehačka Sůl Těstoviny Tvaroh Vanilkový cukr

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Rybí polévka

Rybí polévka

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

115
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
41
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
31
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
27
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta…
  • Recepty.cz
  • Jablečné / hruškové těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact