• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné čatní II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné čatní II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka oloupané čisté
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palička
    • 0,25
      l cukr 1/4litrový
    • 1
      hrnek ocet 8%
    • 0,50
      lžička kari
    • 0,50
      lžička pálivá paprika nebo chilli
    • 2
      lžička sůl 1-2

Postup přípravy receptu

1
Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 10 min. povaříme a občas promícháváme. Horké naplníme do malých skleniček zavíčkujeme a otočené dnem nahoru necháme zchladnout.
2
Je to výborné k masu, karbanátkům apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 12. 2. 2016 09:31

    Recept určitě zkusím. Ocet mám ve zvyku převařit alespoň chvíli, pak není takový štiplavý - dělám to i do omáček apod. ;-)

  • Houska68
    Houska68 | 11. 2. 2016 22:23

    Dělala jsem již 3x. Začínám čarovat a naposledy jsem uklízela sklep a dala napůl jablíčka co potřebovala vykrájet a zapomenutý ananas. Ingredience už dávám podle oka, ale tento recept byl pro mě výchozí. Rodiče dělalí čatní také, ale to bych nepolkla neb bylo klasicky ze zelených rajčat. Pak jsem jedla u kamárádčiny maminky něco na tenhle způsob a luxux. Jak říkám, dělám již po třetí během půl roku. Občas uberu česnek, místo chilli papriček dám cayenský pepř a do poslední ananasovojablečné várky jjsem dala rozinky a brusinky. Nebát se experimentovat! Baštíme to k masu i sýrům. Díky za super recept! :-*

  • Anenka
    Anenka | 21. 11. 2015 12:43

    Přišlo mi, že toho octu je tam nějak moc, ale ráno po odležení už do chutnalo dobře a mému muži to chutnalo moc :)

  • Anenka
    Anenka | 20. 11. 2015 17:51

    Ahoj, kolik znamená ten hrněk octa? dala jsem tam asi 250ml a teda docela to čpí po tom octu, nevím, jak to bude chutnat po otevření skleničky, jestli se to ještě rozleží...

  • lolita | 26. 9. 2011 20:50

    výborné

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 13:40

    No, tak dnes další várka 2x, ale musím dodat k receptu, i ten česnek se pomele - já osobně strouhám jablíčka, cibuli,česnek a vařím-dusím,dívám se do hrnce a jak vidím kašičku, tak přidám ostatní cukr,ocet,kari,papriku, sůl. Ale víte , co je nejlepší na tomto receptu, že ochutnáte, a uvidíte, co a jak přidat. A úplně nejlepší, že to dám do skleniček,převrátím dnem nahoru a mám hotovo. A podle osobní ch zkušenostéí to vydrží bez zavaření, zatím jen měsíc, ale myslím, že pokud je tam česnek a je to za tepla ve skleničkách otočené nahoru, tak to vydrží i ve spíži, nebo ve sklepě. Tak věřím, že to někdo zkusíte, já nevěřila, a už to dělám znovu.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 12:18

    Těší mě, že chutná ...... já dělala loni 4 dávky a bylo to málo.... vše úspěšně zmizelo je to výborné i do salátů atp.

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 12:08

    Čátní jsem udělala viz recept před 10 dny, dnes otevřela a musím říci, že musím přidělat další várku. Je moc dobré, lepší jako tatarská omáčka,nebo hořčice. Jen jsem navíc přidala hrozinky a jablíčka strouhala, nechtělo se mi špinit mlýnek. Musím dát velkou 1. Díky za recept.

  • Věra | 13. 11. 2006 13:34

    prosím o doplnění do první věty... jablka, cibuli a česnek umeleme.... děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Jablka Kari Ocet Pálivá paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurková polévka

Okurková polévka

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

52
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
34
Korpus na dort
Korpus na dort
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact