• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné čatní II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné čatní II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka oloupané čisté
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palička
    • 0,25
      l cukr 1/4litrový
    • 1
      hrnek ocet 8%
    • 0,50
      lžička kari
    • 0,50
      lžička pálivá paprika nebo chilli
    • 2
      lžička sůl 1-2

Postup přípravy receptu

1
Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 10 min. povaříme a občas promícháváme. Horké naplníme do malých skleniček zavíčkujeme a otočené dnem nahoru necháme zchladnout.
2
Je to výborné k masu, karbanátkům apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 12. 2. 2016 09:31

    Recept určitě zkusím. Ocet mám ve zvyku převařit alespoň chvíli, pak není takový štiplavý - dělám to i do omáček apod. ;-)

  • Houska68
    Houska68 | 11. 2. 2016 22:23

    Dělala jsem již 3x. Začínám čarovat a naposledy jsem uklízela sklep a dala napůl jablíčka co potřebovala vykrájet a zapomenutý ananas. Ingredience už dávám podle oka, ale tento recept byl pro mě výchozí. Rodiče dělalí čatní také, ale to bych nepolkla neb bylo klasicky ze zelených rajčat. Pak jsem jedla u kamárádčiny maminky něco na tenhle způsob a luxux. Jak říkám, dělám již po třetí během půl roku. Občas uberu česnek, místo chilli papriček dám cayenský pepř a do poslední ananasovojablečné várky jjsem dala rozinky a brusinky. Nebát se experimentovat! Baštíme to k masu i sýrům. Díky za super recept! :-*

  • Anenka
    Anenka | 21. 11. 2015 12:43

    Přišlo mi, že toho octu je tam nějak moc, ale ráno po odležení už do chutnalo dobře a mému muži to chutnalo moc :)

  • Anenka
    Anenka | 20. 11. 2015 17:51

    Ahoj, kolik znamená ten hrněk octa? dala jsem tam asi 250ml a teda docela to čpí po tom octu, nevím, jak to bude chutnat po otevření skleničky, jestli se to ještě rozleží...

  • lolita | 26. 9. 2011 20:50

    výborné

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 13:40

    No, tak dnes další várka 2x, ale musím dodat k receptu, i ten česnek se pomele - já osobně strouhám jablíčka, cibuli,česnek a vařím-dusím,dívám se do hrnce a jak vidím kašičku, tak přidám ostatní cukr,ocet,kari,papriku, sůl. Ale víte , co je nejlepší na tomto receptu, že ochutnáte, a uvidíte, co a jak přidat. A úplně nejlepší, že to dám do skleniček,převrátím dnem nahoru a mám hotovo. A podle osobní ch zkušenostéí to vydrží bez zavaření, zatím jen měsíc, ale myslím, že pokud je tam česnek a je to za tepla ve skleničkách otočené nahoru, tak to vydrží i ve spíži, nebo ve sklepě. Tak věřím, že to někdo zkusíte, já nevěřila, a už to dělám znovu.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 12:18

    Těší mě, že chutná ...... já dělala loni 4 dávky a bylo to málo.... vše úspěšně zmizelo je to výborné i do salátů atp.

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 12:08

    Čátní jsem udělala viz recept před 10 dny, dnes otevřela a musím říci, že musím přidělat další várku. Je moc dobré, lepší jako tatarská omáčka,nebo hořčice. Jen jsem navíc přidala hrozinky a jablíčka strouhala, nechtělo se mi špinit mlýnek. Musím dát velkou 1. Díky za recept.

  • Věra | 13. 11. 2006 13:34

    prosím o doplnění do první věty... jablka, cibuli a česnek umeleme.... děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Jablka Kari Ocet Pálivá paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

164
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
47
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
33
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
33
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact