• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné čatní II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné čatní II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka oloupané čisté
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palička
    • 0,25
      l cukr 1/4litrový
    • 1
      hrnek ocet 8%
    • 0,50
      lžička kari
    • 0,50
      lžička pálivá paprika nebo chilli
    • 2
      lžička sůl 1-2

Postup přípravy receptu

1
Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 10 min. povaříme a občas promícháváme. Horké naplníme do malých skleniček zavíčkujeme a otočené dnem nahoru necháme zchladnout.
2
Je to výborné k masu, karbanátkům apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 12. 2. 2016 09:31

    Recept určitě zkusím. Ocet mám ve zvyku převařit alespoň chvíli, pak není takový štiplavý - dělám to i do omáček apod. ;-)

  • Houska68
    Houska68 | 11. 2. 2016 22:23

    Dělala jsem již 3x. Začínám čarovat a naposledy jsem uklízela sklep a dala napůl jablíčka co potřebovala vykrájet a zapomenutý ananas. Ingredience už dávám podle oka, ale tento recept byl pro mě výchozí. Rodiče dělalí čatní také, ale to bych nepolkla neb bylo klasicky ze zelených rajčat. Pak jsem jedla u kamárádčiny maminky něco na tenhle způsob a luxux. Jak říkám, dělám již po třetí během půl roku. Občas uberu česnek, místo chilli papriček dám cayenský pepř a do poslední ananasovojablečné várky jjsem dala rozinky a brusinky. Nebát se experimentovat! Baštíme to k masu i sýrům. Díky za super recept! :-*

  • Anenka
    Anenka | 21. 11. 2015 12:43

    Přišlo mi, že toho octu je tam nějak moc, ale ráno po odležení už do chutnalo dobře a mému muži to chutnalo moc :)

  • Anenka
    Anenka | 20. 11. 2015 17:51

    Ahoj, kolik znamená ten hrněk octa? dala jsem tam asi 250ml a teda docela to čpí po tom octu, nevím, jak to bude chutnat po otevření skleničky, jestli se to ještě rozleží...

  • lolita | 26. 9. 2011 20:50

    výborné

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 13:40

    No, tak dnes další várka 2x, ale musím dodat k receptu, i ten česnek se pomele - já osobně strouhám jablíčka, cibuli,česnek a vařím-dusím,dívám se do hrnce a jak vidím kašičku, tak přidám ostatní cukr,ocet,kari,papriku, sůl. Ale víte , co je nejlepší na tomto receptu, že ochutnáte, a uvidíte, co a jak přidat. A úplně nejlepší, že to dám do skleniček,převrátím dnem nahoru a mám hotovo. A podle osobní ch zkušenostéí to vydrží bez zavaření, zatím jen měsíc, ale myslím, že pokud je tam česnek a je to za tepla ve skleničkách otočené nahoru, tak to vydrží i ve spíži, nebo ve sklepě. Tak věřím, že to někdo zkusíte, já nevěřila, a už to dělám znovu.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 12:18

    Těší mě, že chutná ...... já dělala loni 4 dávky a bylo to málo.... vše úspěšně zmizelo je to výborné i do salátů atp.

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 12:08

    Čátní jsem udělala viz recept před 10 dny, dnes otevřela a musím říci, že musím přidělat další várku. Je moc dobré, lepší jako tatarská omáčka,nebo hořčice. Jen jsem navíc přidala hrozinky a jablíčka strouhala, nechtělo se mi špinit mlýnek. Musím dát velkou 1. Díky za recept.

  • Věra | 13. 11. 2006 13:34

    prosím o doplnění do první věty... jablka, cibuli a česnek umeleme.... děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Jablka Kari Ocet Pálivá paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Domací houstičky

Domací houstičky

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

108
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
87
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
85
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
74
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
56
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact