Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme ocet, přidáme nakrájená oloupaná jablka, zbytek cukru, nakrájené chilli papričky, sůl, pepř, bobkové listy, tymián, zázvor, cayenský pepř a přikryté vaříme na minimu 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
2
Vyjmeme bobkové listy a horkou omáčku plníme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnes vzhůru a necháme vychladnout. Potom odložíme. Podáváme ke grilovanému, pečenému masu (teplému i studenému) a k uzeninám.
3
Poznámka: pokud někdo nemá rád pikantní, vynechá chilli papričky a nahradí je nadrobno nakrájenou červenou paprikou.
Martinka, do tohto čatní cesnak sa nedáva. Do iného čatní ho dávam, ale tu nepatrí. Vyskúšajte a uvidíte, že je to dobré tak ako je ))
Věra z Dc
|30. 10. 2007 15:03
Pro Martinu.... tak zkuste Jablečné čatní II to je taky moc moc dobré !!!!!!!!!!!!!!!! takto dělám s úspěchem a nebojte se toho octa !!
Martina
|30. 10. 2007 13:47
Zdravím, v ostatních receptech na čatní se přidává i česnek, je možné ho tam taky dát nebo to razantně změní chuť ? máte někdo vyzkoušeno ? díky za odpověď.. Martina
Tereza J.
|24. 8. 2007 20:44
Vierka, závidím ti tie jablká, u nás všetky pomrzli, práve jablone kvitli, keď prišli silné mrazy. Takže tohto roku asi zostaneme bez jablkového čatní(( Mámj ešte zopár fľaštičiek z minulého roka, tak si ich šetrím. Tento recept mám už dávno, preto som ho tu napísala, že ľuďom chutí ))
Věra z Dc
|24. 8. 2007 14:51
Myslím, že nastala vhodná doba na tento recept. Jablíček je letos až až. Loni tento recept byl úspěšný tak si dám repete. Zdravím Airan :-))