Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z něj mokrou rukou uděláme knedlíky o velikosti pingpongového míčku, které dáme vařit do osolené vody, klasicky - až vyplavou, jsou hotové, takže tak za 4-5 minut. Podáváme ihned, přelité oslazeným jogurtem a sypané strouhaným perníkem.
2
Podle chuti můžeme polít i máslem, posypat skořicovým cukrem, dozdobit zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem...
3
Zkoušel jsem jablka nastrouhat jak na jemném, tak i na hrubém struhadle a obojí je dobré. U knedlíků s nahrubo strouhaným jablkem je jen vidět na řezu.
4
Dobrá obměna knedlíků je do těsta přimíchat trochu skořice nebo čerstvě nastrouhané citronové kůry.
5
Vařil jsem podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Štěpánka
|31. 1. 2016 11:13
Na to že je to recept od Hrušky jsou knedlíky super!
Emča
|19. 8. 2015 15:01
Řekla jsem si že to zkusím a když to nedopadne tak se nic nestane. Dopadlo to a byla to senzace takže budu dělat znovu :-D
Ondra
|25. 9. 2014 19:03
přistrouhal sem citron a to sem ani nečekal, že to bude tak dobrý 8-)
Markéta
|25. 3. 2014 12:42
Musím říct, že jsou fakt dobré. Hlavně cením tu rychlost. S opraženým perníkem a cukrem byly moc dobré.
Jana
|30. 1. 2014 13:40
Musela jsem je taky zkusit, nedaly by mi klid, jablka mám svoje a bez hrnku mouky se obejdu. Nešlo mi na rozum, že tam není ani vajíčko a přece drží dohromady, a drží. Nejsou takové jako s droždím, ale se skořicí a máslem nám chutnaly. Ideální budou hlavně když se pospíchá.