• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jablečná "skoronutela"
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná "skoronutela"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná "skoronutela"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka
    • 350
      g cukr
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g ořechy Mleté
    • 100
      g kakao
    • 2
      ks kondenzované mléko
    • 2
      ks čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouhat, rozvařit ve 2 dl vody, přidat ostatní ingredience, krátce povařit. Dát do skleniček, vysterilizovat 20 min. při 85 °C.
2
Používám to jako nutelu. Od nádivek do koláčů, přes pomazánku na rohlík až po "jenommlsku". Fakt stojí za vyzkoušení - kdo má doma už "scvrklá" loňská jablka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

Jablečná omeleta

Jablečná omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva- Ma | 29. 9. 2009 16:26

    Dělala jsem podle receptu Jany Rem., - bez salka.Ještě tedy nemám sterilizované, ale zbytek co nevešel do skleničky pořád ochutnávám a je to dobré.Švestky už byly pryč, tak náhradní řešení :-))Podle komentářů bych ještě zkusila i ten recept od Jarky O. když to jde stejně.

  • Jarka O. | 22. 9. 2009 18:57

    Nebo ji zkusit jako švestkovou, jen místo švestek dát jablka, ale to je jen nápad bez vyzkoušení :-)

  • Jarka O. | 22. 9. 2009 18:45

    Jiří, s těmi slazenými mléky to musí být až nechutně přeslazené...neumím si to představit. To bych spíš vsadila na ten recept od Jany Remkové. Ještě mrknu jinam ;-)

  • recepty 73 | 22. 9. 2009 18:40

    Tady mi nějak nesedí kondenzovaná mléka...,ale recept p.Remkové(komentář) je docela zajímavý. ???Jiří

  • Petra Káčerová | 6. 8. 2008 21:52

    Děkuji moc, paní Jano. Vyzkouším Vaši variantu :-).

  • Jana Remková | 5. 8. 2008 20:58

    Takže,paní Petro,já to mám takhle.Dávám jen do komentářů,aby tady nebyly dva podobné recepty. 3 kila jablek,4 dcl vody,1 kg cukr,2 vanilkové cukry,20 dkg čokolády na vaření,10 dkg kakaa,4 vanilkové pudinky. Vše,krom pudinků rozvaříme a pomixujeme,pk v trošce vody rozmícháme pudinky a směs zahustíme,ještě provaříme a mícháme,aby se nám to nepřipálilo,pokud možno v nějakém kvalitním hrnci.Plníme do sklenic a sterilizujeme těch 20 minut. tdy sice nejsou ta salka,ale vůbec to s něma nemusí být špatné,jen já jsem to tak ještě nedělala.

  • Jana Remková | 5. 8. 2008 20:03

    Ten recept mám někde taky,ale nejsem si jistá,jestli jsou tam ta slazená mléka.Podívám se a pak písnu,teď jsem jen odskočila na chviličku.Snad to najdu.Používala jsem to hodně na palačinky,jako náplně do českých buchet,děcka to milovaly,ale už jsou velké a ať si to udělají samy,že jo.

  • Petra Káčerová | 5. 8. 2008 19:42

    Docela ráda bych tento recept vyzkoušela, jen se bojím toho mléka a pudinků. Aby se to nekazilo... Máte prosím někdo s tímto receptem zkušenosti? Děkuji mnohokrát.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr Jablka Kakao Kondenzované mléko Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

297
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
62
Francouzský dresing
Francouzský dresing
49
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Jablečná "skoronutela"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact