Tvaroh smícháme s pudinkem a cukrem. Směs dáme do sáčku, ve kterém uděláme dirku, kterou později vymačkáme tvaroh na jablečnou směs. Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu (tu vypijeme :-) ),aby jsme neměli roládu příliš ,,mokrou,, . Jablka smícháme s cukrem a pudinkem. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme jablka, na která uděláme z tvarohu slabší podélné proužky.
2
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s jablky a tvarohem. Takto připravenou roládu dáme do předehřáté trouby na střední teplotu péct asi na 25 minut. Po vyndání z trouby roládu obrátíme a opatrně sundáme pečící papír, ihned srolujeme a necháme vychladnout. Vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem(nemusíme), nakrájíme na plátky a podáváme.
Na náplni se tu opravdu nešetří, tak jsem dělala radši z 6 vajeca je to pořádně velký kus rolády a je bezvadná.
Andrea Johanovská
|28. 10. 2014 20:16
Velmi efektní už na pohled a chutná taky skvěle, děkuju O:-)
růžička
|8. 2. 2014 19:21
jabka jsem taky vymačkala, proužky jsem měla tlusčí, tak jich bylo míň, ale stejnak je boží :))))
Kazdová
|1. 5. 2013 14:25
Je výborná a chválím fotopostup u receptu, je to jasnější těm méně chápavým, jako jsem někdy i já.
Jarka
|30. 10. 2012 12:14
Nechutný je váš komentář, v životě jsem neviděla žemlovku z piškotového těsta, ale kdo ví co jíte.
Jarka
|30. 10. 2012 12:11
Roláda je skvělá, ale jablíčka jsem radši hodně vymačkala, protože je máme dost šťavnatá. Rolovala jsem na délku, aby byla pěkná na řezu.
Jára
|19. 9. 2012 10:21
Prosím o radu, jak se to roluje. Jestli podél delší nebo kratší strany plechu. Děkuji předem.
Zdena Hodná
|4. 3. 2012 22:02
Děkuji za skvělý recept! Povedla se a chutnala báječně! <3 <:-) :-*
Martina
|19. 2. 2012 13:27
Bohužel jsem se podle fotky rozhodla udělat roládku,bohužel mě vzhled rolády natolik zaslepil,že mi nedošlo,jak to asi bude chutnat.Kombinace jablek a kakaového těsta byla opravdu nechutná.Připomínalo mi to žemlovku s kakaem.Proti gustu žádný dišputát...ale já dávám palec dolů.Prý by to nejedla ani stará Asta :-X
Děkuji za hezký a mimořádně dobrý recept. Docela jsem se bála jak dopadne, podle obrázku jsem s roládou čekala mnohem větší práci a velkou dávku umu. Ta moje vypadá skoro stejně hezky :-)) , ještě jednou děkuji.
Vynikající recept, jabka jsem z papíru taky trochu seškrabovala, ale ničemu to nevadilo a šly dobře vrátit zpátky. Určitě recept znovu zopakuji, jabka máme rádi.
Běta
|25. 8. 2011 17:13
Hanule, díky za tip, jabka příšerně padaj a už nevim co s nima. Papír jsem podle rady hned pomazala a bylo to dobrý. Dala jsem jí do ledničky, studená bodne :-* <:-)
Roládu jsem udělala včera a do večera zmizela. Byla moc dobrá. Jenom se mi jablka docela dost přilepila k tomu pečícímu papíru, tak jsem je musela seškrábnout, a vrátit na buchtu. Příště skusím pomastit papír, nebo silikonovou podložku.
Kristýna
|14. 5. 2011 18:11
Bože, ta byla <3 , doporučuji všem :-))
Klárka
|8. 5. 2011 17:43
nastrouhaných jablek jsem měla jen půl kila ale i tak to bylo fajnovní a zamotání jsem se docela bála, vše o.k.
Eva
|29. 4. 2011 07:00
Za dva dny by byla asi na lžičku,tak byla vláčná :-* ,to ale už nebyla :-) .
...,tak v tom je asi zakopaný pes ;-) , jablka neuhladit, spíš je nechat ,,trčet,, , já je jako ,,rozdrobil,, na plech - bóže, to je vyjadřování :-D :-D :-D
Jablka jsem nastrouhala na hrubo, ale na papír jsem je namačkala a uhladila a to je možná ta chyba viď? To těsto se asi mělo dostat i mezi ta jablíčka..... :-\
:-)) ...nezastřelil, taky se mi nepovede vše na co sáhnu ;-). Nejdůležitější je, že Tě doma pochválili, a že jim chutnalo!
Ivana
|13. 4. 2011 14:38
Jablka jsem vymačkala a zůstala s těstem hezky spojená. Srolovat to šlo, jen zatím nevím jak bude chutnat vychladlá zatím jsem měla jen teplou špičku a moc dobré.
Chuťově absolutně skvělý zážitek, vychlazená se šlehačkou to je fakt bomba. Ovšem nepřej si Jirko vidět, jak dopadl můj tvar rolády. Věřím, že jsi mírumilovný člověk, ale i přesto bys mě na místě odstřelil. Asi byly jabka i po vymačkání moc mokrý nebo jsem tam měla roládu nechat ještě chvilku, i když piškot byl už upečený... po smotání se to celé propadlo, nedrželo tvar, naštěstí po vychladnutí už jakž takž... takže jsem to vychladila, nazdobila šlehačkou a rodina chválila a chválila a já bych se nejraděj neviděla... Ale recept za to nemůže... Nicméně zasloužená jednička a určitě zkusím znovu...
Mirka
|5. 4. 2011 09:10
Měla jsem jí stejně pěknou jako Vy :-)) a chutnala báječně :-)) !
Jirko, jak v Jirikove videni... Mas to krasne, ukladam do "fronty"... ;-)
Hanka
|1. 4. 2011 12:27
Mě taky, je i hezká O:-) :-) !
Jarka O.
|1. 4. 2011 08:07
Jirko, Ty jsi neskutečnej :-P :-* :-* Jablečnou roládu jsem už pochopitelně dělala, je moc dobrá, recept tu dávno je, ale s tím tvarohem - to nebude mít chybu :-P ;-)