• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná roláda s tvarohem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 6
      ks vejce 5 -
    • 1
      lžíce olej
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • pečící papír
  • Tvarohová směs:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce puding
  • Jablečná směs:
    • 700
      g jablka
    • 2
      lžíce puding
    • cukr krupice - dle kyselosti jablek

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s pudinkem a cukrem. Směs dáme do sáčku, ve kterém uděláme dirku, kterou později vymačkáme tvaroh na jablečnou směs. Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu (tu vypijeme :-) ),aby jsme neměli roládu příliš ,,mokrou,, . Jablka smícháme s cukrem a pudinkem. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme jablka, na která uděláme z tvarohu slabší podélné proužky.
2
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s jablky a tvarohem. Takto připravenou roládu dáme do předehřáté trouby na střední teplotu péct asi na 25 minut. Po vyndání z trouby roládu obrátíme a opatrně sundáme pečící papír, ihned srolujeme a necháme vychladnout. Vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem(nemusíme), nakrájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty

Zelená roláda s tvarohem a sušenými…

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 18. 2. 2022 15:00

    Vypadá úžasně hned o víkendu musím vyzkoušet.

  • Hanka | 26. 9. 2016 16:50

    Na náplni se tu opravdu nešetří, tak jsem dělala radši z 6 vajeca je to pořádně velký kus rolády a je bezvadná.

  • Andrea Johanovská | 28. 10. 2014 20:16

    Velmi efektní už na pohled a chutná taky skvěle, děkuju O:-)

  • růžička | 8. 2. 2014 19:21

    jabka jsem taky vymačkala, proužky jsem měla tlusčí, tak jich bylo míň, ale stejnak je boží :))))

  • Kazdová | 1. 5. 2013 14:25

    Je výborná a chválím fotopostup u receptu, je to jasnější těm méně chápavým, jako jsem někdy i já.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:14

    Nechutný je váš komentář, v životě jsem neviděla žemlovku z piškotového těsta, ale kdo ví co jíte.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:11

    Roláda je skvělá, ale jablíčka jsem radši hodně vymačkala, protože je máme dost šťavnatá. Rolovala jsem na délku, aby byla pěkná na řezu.

  • Jára | 19. 9. 2012 10:21

    Prosím o radu, jak se to roluje. Jestli podél delší nebo kratší strany plechu. Děkuji předem.

  • Zdena Hodná | 4. 3. 2012 22:02

    Děkuji za skvělý recept! Povedla se a chutnala báječně! <3 <:-) :-*

  • Martina | 19. 2. 2012 13:27

    Bohužel jsem se podle fotky rozhodla udělat roládku,bohužel mě vzhled rolády natolik zaslepil,že mi nedošlo,jak to asi bude chutnat.Kombinace jablek a kakaového těsta byla opravdu nechutná.Připomínalo mi to žemlovku s kakaem.Proti gustu žádný dišputát...ale já dávám palec dolů.Prý by to nejedla ani stará Asta :-X

  • Anos | 6. 1. 2012 19:48

    Díky za recept! Ač jsem z toho měla docela strach - povedlo se :-)

  • Dituss
    Dituss | 28. 11. 2011 15:25

    Dělala jsem a měla úspěch :-)

  • Kočková J. | 24. 11. 2011 14:31

    Děkuji za hezký a mimořádně dobrý recept. Docela jsem se bála jak dopadne, podle obrázku jsem s roládou čekala mnohem větší práci a velkou dávku umu. Ta moje vypadá skoro stejně hezky :-)) , ještě jednou děkuji.

  • Diamona | 5. 10. 2011 19:30

    Vynikající recept, jabka jsem z papíru taky trochu seškrabovala, ale ničemu to nevadilo a šly dobře vrátit zpátky. Určitě recept znovu zopakuji, jabka máme rádi.

  • Běta | 25. 8. 2011 17:13

    Hanule, díky za tip, jabka příšerně padaj a už nevim co s nima. Papír jsem podle rady hned pomazala a bylo to dobrý. Dala jsem jí do ledničky, studená bodne :-* <:-)

  • hanule 79 | 25. 8. 2011 10:51

    Roládu jsem udělala včera a do večera zmizela. Byla moc dobrá. Jenom se mi jablka docela dost přilepila k tomu pečícímu papíru, tak jsem je musela seškrábnout, a vrátit na buchtu. Příště skusím pomastit papír, nebo silikonovou podložku.

  • Kristýna | 14. 5. 2011 18:11

    Bože, ta byla <3 , doporučuji všem :-))

  • Klárka | 8. 5. 2011 17:43

    nastrouhaných jablek jsem měla jen půl kila ale i tak to bylo fajnovní a zamotání jsem se docela bála, vše o.k.

  • Eva | 29. 4. 2011 07:00

    Za dva dny by byla asi na lžičku,tak byla vláčná :-* ,to ale už nebyla :-) .

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 14:42

    vyjadřování nevyjadřování, hlavně že vím, kde je ten pes zakopanej... :-D :-D já věděla, že jsem trubka.

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 14:28

    ...,tak v tom je asi zakopaný pes ;-) , jablka neuhladit, spíš je nechat ,,trčet,, , já je jako ,,rozdrobil,, na plech - bóže, to je vyjadřování :-D :-D :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 09:33

    Jablka jsem nastrouhala na hrubo, ale na papír jsem je namačkala a uhladila a to je možná ta chyba viď? To těsto se asi mělo dostat i mezi ta jablíčka..... :-\

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 07:23

    :-)) ...nezastřelil, taky se mi nepovede vše na co sáhnu ;-). Nejdůležitější je, že Tě doma pochválili, a že jim chutnalo!

  • Ivana | 13. 4. 2011 14:38

    Jablka jsem vymačkala a zůstala s těstem hezky spojená. Srolovat to šlo, jen zatím nevím jak bude chutnat vychladlá zatím jsem měla jen teplou špičku a moc dobré.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 4. 2011 11:28

    Chuťově absolutně skvělý zážitek, vychlazená se šlehačkou to je fakt bomba. Ovšem nepřej si Jirko vidět, jak dopadl můj tvar rolády. Věřím, že jsi mírumilovný člověk, ale i přesto bys mě na místě odstřelil. Asi byly jabka i po vymačkání moc mokrý nebo jsem tam měla roládu nechat ještě chvilku, i když piškot byl už upečený... po smotání se to celé propadlo, nedrželo tvar, naštěstí po vychladnutí už jakž takž... takže jsem to vychladila, nazdobila šlehačkou a rodina chválila a chválila a já bych se nejraděj neviděla... Ale recept za to nemůže... Nicméně zasloužená jednička a určitě zkusím znovu...

  • Mirka | 5. 4. 2011 09:10

    Měla jsem jí stejně pěknou jako Vy :-)) a chutnala báječně :-)) !

  • Mirka | 3. 4. 2011 21:26

    Nádhera! Už si to tisknu! :-* ;-)

  • pippiva
    pippiva | 1. 4. 2011 14:50

    Jirko, jak v Jirikove videni... Mas to krasne, ukladam do "fronty"... ;-)

  • Hanka | 1. 4. 2011 12:27

    Mě taky, je i hezká O:-) :-) !

  • Jarka O. | 1. 4. 2011 08:07

    Jirko, Ty jsi neskutečnej :-P :-* :-* Jablečnou roládu jsem už pochopitelně dělala, je moc dobrá, recept tu dávno je, ale s tím tvarohem - to nebude mít chybu :-P ;-)

  • Ludmila Krutská | 31. 3. 2011 22:16

    Jirko, ty jsi ale pokušitel !!! Recept se mi moc líbí !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Kakao Měkký tvaroh Olej Pečící papír Puding Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Dýňový krém

Dýňový krém

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

74
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
48
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
34
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
33
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
25
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact