• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná roláda s tvarohem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 6
      ks vejce 5 -
    • 1
      lžíce olej
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • pečící papír
  • Tvarohová směs:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce puding
  • Jablečná směs:
    • 700
      g jablka
    • 2
      lžíce puding
    • cukr krupice - dle kyselosti jablek

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s pudinkem a cukrem. Směs dáme do sáčku, ve kterém uděláme dirku, kterou později vymačkáme tvaroh na jablečnou směs. Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu (tu vypijeme :-) ),aby jsme neměli roládu příliš ,,mokrou,, . Jablka smícháme s cukrem a pudinkem. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme jablka, na která uděláme z tvarohu slabší podélné proužky.
2
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s jablky a tvarohem. Takto připravenou roládu dáme do předehřáté trouby na střední teplotu péct asi na 25 minut. Po vyndání z trouby roládu obrátíme a opatrně sundáme pečící papír, ihned srolujeme a necháme vychladnout. Vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem(nemusíme), nakrájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty

Zelená roláda s tvarohem a sušenými…

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 18. 2. 2022 15:00

    Vypadá úžasně hned o víkendu musím vyzkoušet.

  • Hanka | 26. 9. 2016 16:50

    Na náplni se tu opravdu nešetří, tak jsem dělala radši z 6 vajeca je to pořádně velký kus rolády a je bezvadná.

  • Andrea Johanovská | 28. 10. 2014 20:16

    Velmi efektní už na pohled a chutná taky skvěle, děkuju O:-)

  • růžička | 8. 2. 2014 19:21

    jabka jsem taky vymačkala, proužky jsem měla tlusčí, tak jich bylo míň, ale stejnak je boží :))))

  • Kazdová | 1. 5. 2013 14:25

    Je výborná a chválím fotopostup u receptu, je to jasnější těm méně chápavým, jako jsem někdy i já.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:14

    Nechutný je váš komentář, v životě jsem neviděla žemlovku z piškotového těsta, ale kdo ví co jíte.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:11

    Roláda je skvělá, ale jablíčka jsem radši hodně vymačkala, protože je máme dost šťavnatá. Rolovala jsem na délku, aby byla pěkná na řezu.

  • Jára | 19. 9. 2012 10:21

    Prosím o radu, jak se to roluje. Jestli podél delší nebo kratší strany plechu. Děkuji předem.

  • Zdena Hodná | 4. 3. 2012 22:02

    Děkuji za skvělý recept! Povedla se a chutnala báječně! <3 <:-) :-*

  • Martina | 19. 2. 2012 13:27

    Bohužel jsem se podle fotky rozhodla udělat roládku,bohužel mě vzhled rolády natolik zaslepil,že mi nedošlo,jak to asi bude chutnat.Kombinace jablek a kakaového těsta byla opravdu nechutná.Připomínalo mi to žemlovku s kakaem.Proti gustu žádný dišputát...ale já dávám palec dolů.Prý by to nejedla ani stará Asta :-X

  • Anos | 6. 1. 2012 19:48

    Díky za recept! Ač jsem z toho měla docela strach - povedlo se :-)

  • Dituss
    Dituss | 28. 11. 2011 15:25

    Dělala jsem a měla úspěch :-)

  • Kočková J. | 24. 11. 2011 14:31

    Děkuji za hezký a mimořádně dobrý recept. Docela jsem se bála jak dopadne, podle obrázku jsem s roládou čekala mnohem větší práci a velkou dávku umu. Ta moje vypadá skoro stejně hezky :-)) , ještě jednou děkuji.

  • Diamona | 5. 10. 2011 19:30

    Vynikající recept, jabka jsem z papíru taky trochu seškrabovala, ale ničemu to nevadilo a šly dobře vrátit zpátky. Určitě recept znovu zopakuji, jabka máme rádi.

  • Běta | 25. 8. 2011 17:13

    Hanule, díky za tip, jabka příšerně padaj a už nevim co s nima. Papír jsem podle rady hned pomazala a bylo to dobrý. Dala jsem jí do ledničky, studená bodne :-* <:-)

  • hanule 79 | 25. 8. 2011 10:51

    Roládu jsem udělala včera a do večera zmizela. Byla moc dobrá. Jenom se mi jablka docela dost přilepila k tomu pečícímu papíru, tak jsem je musela seškrábnout, a vrátit na buchtu. Příště skusím pomastit papír, nebo silikonovou podložku.

  • Kristýna | 14. 5. 2011 18:11

    Bože, ta byla <3 , doporučuji všem :-))

  • Klárka | 8. 5. 2011 17:43

    nastrouhaných jablek jsem měla jen půl kila ale i tak to bylo fajnovní a zamotání jsem se docela bála, vše o.k.

  • Eva | 29. 4. 2011 07:00

    Za dva dny by byla asi na lžičku,tak byla vláčná :-* ,to ale už nebyla :-) .

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 14:42

    vyjadřování nevyjadřování, hlavně že vím, kde je ten pes zakopanej... :-D :-D já věděla, že jsem trubka.

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 14:28

    ...,tak v tom je asi zakopaný pes ;-) , jablka neuhladit, spíš je nechat ,,trčet,, , já je jako ,,rozdrobil,, na plech - bóže, to je vyjadřování :-D :-D :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 09:33

    Jablka jsem nastrouhala na hrubo, ale na papír jsem je namačkala a uhladila a to je možná ta chyba viď? To těsto se asi mělo dostat i mezi ta jablíčka..... :-\

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 07:23

    :-)) ...nezastřelil, taky se mi nepovede vše na co sáhnu ;-). Nejdůležitější je, že Tě doma pochválili, a že jim chutnalo!

  • Ivana | 13. 4. 2011 14:38

    Jablka jsem vymačkala a zůstala s těstem hezky spojená. Srolovat to šlo, jen zatím nevím jak bude chutnat vychladlá zatím jsem měla jen teplou špičku a moc dobré.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 4. 2011 11:28

    Chuťově absolutně skvělý zážitek, vychlazená se šlehačkou to je fakt bomba. Ovšem nepřej si Jirko vidět, jak dopadl můj tvar rolády. Věřím, že jsi mírumilovný člověk, ale i přesto bys mě na místě odstřelil. Asi byly jabka i po vymačkání moc mokrý nebo jsem tam měla roládu nechat ještě chvilku, i když piškot byl už upečený... po smotání se to celé propadlo, nedrželo tvar, naštěstí po vychladnutí už jakž takž... takže jsem to vychladila, nazdobila šlehačkou a rodina chválila a chválila a já bych se nejraděj neviděla... Ale recept za to nemůže... Nicméně zasloužená jednička a určitě zkusím znovu...

  • Mirka | 5. 4. 2011 09:10

    Měla jsem jí stejně pěknou jako Vy :-)) a chutnala báječně :-)) !

  • Mirka | 3. 4. 2011 21:26

    Nádhera! Už si to tisknu! :-* ;-)

  • pippiva
    pippiva | 1. 4. 2011 14:50

    Jirko, jak v Jirikove videni... Mas to krasne, ukladam do "fronty"... ;-)

  • Hanka | 1. 4. 2011 12:27

    Mě taky, je i hezká O:-) :-) !

  • Jarka O. | 1. 4. 2011 08:07

    Jirko, Ty jsi neskutečnej :-P :-* :-* Jablečnou roládu jsem už pochopitelně dělala, je moc dobrá, recept tu dávno je, ale s tím tvarohem - to nebude mít chybu :-P ;-)

  • Ludmila Krutská | 31. 3. 2011 22:16

    Jirko, ty jsi ale pokušitel !!! Recept se mi moc líbí !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Kakao Měkký tvaroh Olej Pečící papír Puding Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
43
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact