• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná roláda s tvarohem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 6
      ks vejce 5 -
    • 1
      lžíce olej
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • pečící papír
  • Tvarohová směs:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce puding
  • Jablečná směs:
    • 700
      g jablka
    • 2
      lžíce puding
    • cukr krupice - dle kyselosti jablek

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s pudinkem a cukrem. Směs dáme do sáčku, ve kterém uděláme dirku, kterou později vymačkáme tvaroh na jablečnou směs. Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu (tu vypijeme :-) ),aby jsme neměli roládu příliš ,,mokrou,, . Jablka smícháme s cukrem a pudinkem. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme jablka, na která uděláme z tvarohu slabší podélné proužky.
2
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s jablky a tvarohem. Takto připravenou roládu dáme do předehřáté trouby na střední teplotu péct asi na 25 minut. Po vyndání z trouby roládu obrátíme a opatrně sundáme pečící papír, ihned srolujeme a necháme vychladnout. Vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem(nemusíme), nakrájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty

Zelená roláda s tvarohem a sušenými…

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 18. 2. 2022 15:00

    Vypadá úžasně hned o víkendu musím vyzkoušet.

  • Hanka | 26. 9. 2016 16:50

    Na náplni se tu opravdu nešetří, tak jsem dělala radši z 6 vajeca je to pořádně velký kus rolády a je bezvadná.

  • Andrea Johanovská | 28. 10. 2014 20:16

    Velmi efektní už na pohled a chutná taky skvěle, děkuju O:-)

  • růžička | 8. 2. 2014 19:21

    jabka jsem taky vymačkala, proužky jsem měla tlusčí, tak jich bylo míň, ale stejnak je boží :))))

  • Kazdová | 1. 5. 2013 14:25

    Je výborná a chválím fotopostup u receptu, je to jasnější těm méně chápavým, jako jsem někdy i já.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:14

    Nechutný je váš komentář, v životě jsem neviděla žemlovku z piškotového těsta, ale kdo ví co jíte.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:11

    Roláda je skvělá, ale jablíčka jsem radši hodně vymačkala, protože je máme dost šťavnatá. Rolovala jsem na délku, aby byla pěkná na řezu.

  • Jára | 19. 9. 2012 10:21

    Prosím o radu, jak se to roluje. Jestli podél delší nebo kratší strany plechu. Děkuji předem.

  • Zdena Hodná | 4. 3. 2012 22:02

    Děkuji za skvělý recept! Povedla se a chutnala báječně! <3 <:-) :-*

  • Martina | 19. 2. 2012 13:27

    Bohužel jsem se podle fotky rozhodla udělat roládku,bohužel mě vzhled rolády natolik zaslepil,že mi nedošlo,jak to asi bude chutnat.Kombinace jablek a kakaového těsta byla opravdu nechutná.Připomínalo mi to žemlovku s kakaem.Proti gustu žádný dišputát...ale já dávám palec dolů.Prý by to nejedla ani stará Asta :-X

  • Anos | 6. 1. 2012 19:48

    Díky za recept! Ač jsem z toho měla docela strach - povedlo se :-)

  • Dituss
    Dituss | 28. 11. 2011 15:25

    Dělala jsem a měla úspěch :-)

  • Kočková J. | 24. 11. 2011 14:31

    Děkuji za hezký a mimořádně dobrý recept. Docela jsem se bála jak dopadne, podle obrázku jsem s roládou čekala mnohem větší práci a velkou dávku umu. Ta moje vypadá skoro stejně hezky :-)) , ještě jednou děkuji.

  • Diamona | 5. 10. 2011 19:30

    Vynikající recept, jabka jsem z papíru taky trochu seškrabovala, ale ničemu to nevadilo a šly dobře vrátit zpátky. Určitě recept znovu zopakuji, jabka máme rádi.

  • Běta | 25. 8. 2011 17:13

    Hanule, díky za tip, jabka příšerně padaj a už nevim co s nima. Papír jsem podle rady hned pomazala a bylo to dobrý. Dala jsem jí do ledničky, studená bodne :-* <:-)

  • hanule 79 | 25. 8. 2011 10:51

    Roládu jsem udělala včera a do večera zmizela. Byla moc dobrá. Jenom se mi jablka docela dost přilepila k tomu pečícímu papíru, tak jsem je musela seškrábnout, a vrátit na buchtu. Příště skusím pomastit papír, nebo silikonovou podložku.

  • Kristýna | 14. 5. 2011 18:11

    Bože, ta byla <3 , doporučuji všem :-))

  • Klárka | 8. 5. 2011 17:43

    nastrouhaných jablek jsem měla jen půl kila ale i tak to bylo fajnovní a zamotání jsem se docela bála, vše o.k.

  • Eva | 29. 4. 2011 07:00

    Za dva dny by byla asi na lžičku,tak byla vláčná :-* ,to ale už nebyla :-) .

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 14:42

    vyjadřování nevyjadřování, hlavně že vím, kde je ten pes zakopanej... :-D :-D já věděla, že jsem trubka.

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 14:28

    ...,tak v tom je asi zakopaný pes ;-) , jablka neuhladit, spíš je nechat ,,trčet,, , já je jako ,,rozdrobil,, na plech - bóže, to je vyjadřování :-D :-D :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 09:33

    Jablka jsem nastrouhala na hrubo, ale na papír jsem je namačkala a uhladila a to je možná ta chyba viď? To těsto se asi mělo dostat i mezi ta jablíčka..... :-\

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 07:23

    :-)) ...nezastřelil, taky se mi nepovede vše na co sáhnu ;-). Nejdůležitější je, že Tě doma pochválili, a že jim chutnalo!

  • Ivana | 13. 4. 2011 14:38

    Jablka jsem vymačkala a zůstala s těstem hezky spojená. Srolovat to šlo, jen zatím nevím jak bude chutnat vychladlá zatím jsem měla jen teplou špičku a moc dobré.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 4. 2011 11:28

    Chuťově absolutně skvělý zážitek, vychlazená se šlehačkou to je fakt bomba. Ovšem nepřej si Jirko vidět, jak dopadl můj tvar rolády. Věřím, že jsi mírumilovný člověk, ale i přesto bys mě na místě odstřelil. Asi byly jabka i po vymačkání moc mokrý nebo jsem tam měla roládu nechat ještě chvilku, i když piškot byl už upečený... po smotání se to celé propadlo, nedrželo tvar, naštěstí po vychladnutí už jakž takž... takže jsem to vychladila, nazdobila šlehačkou a rodina chválila a chválila a já bych se nejraděj neviděla... Ale recept za to nemůže... Nicméně zasloužená jednička a určitě zkusím znovu...

  • Mirka | 5. 4. 2011 09:10

    Měla jsem jí stejně pěknou jako Vy :-)) a chutnala báječně :-)) !

  • Mirka | 3. 4. 2011 21:26

    Nádhera! Už si to tisknu! :-* ;-)

  • pippiva
    pippiva | 1. 4. 2011 14:50

    Jirko, jak v Jirikove videni... Mas to krasne, ukladam do "fronty"... ;-)

  • Hanka | 1. 4. 2011 12:27

    Mě taky, je i hezká O:-) :-) !

  • Jarka O. | 1. 4. 2011 08:07

    Jirko, Ty jsi neskutečnej :-P :-* :-* Jablečnou roládu jsem už pochopitelně dělala, je moc dobrá, recept tu dávno je, ale s tím tvarohem - to nebude mít chybu :-P ;-)

  • Ludmila Krutská | 31. 3. 2011 22:16

    Jirko, ty jsi ale pokušitel !!! Recept se mi moc líbí !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Kakao Měkký tvaroh Olej Pečící papír Puding Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

26
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
22
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
22
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
19
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact