Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření otočíme na 5 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdeněk Pohlreich
|16. 8. 2012 21:04
To neumíš, tak se do toho neser
Zdeněk Pohlreich
|16. 8. 2012 21:03
To určitě stálo za to. Sračka byla tejden..
Zdeněk Pohlreich
|16. 8. 2012 21:03
Tady něco smrdí, asi to bude samochvála..
Zdeněk Pohlreich
|16. 8. 2012 21:02
tyvole, co to děláte za sračky?...
Jana Podolská
|15. 9. 2009 06:42
No u nás děláme povidla ze všeho co je po ruce, bez cukru a veškerého koření, to se přidává až do plnky. A je pravda, že hrušková povidla se dělají nejhůř - z velké hromady hrušek jsou 3 sklenky, ale zase u nás chutnají nejvíc.
Miroslava Severová
|9. 9. 2009 11:11
Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné !!.Recept přesně jak je uvedeno, jen nedávám skořici. Ta se může dát až když povidla používáte k plnění. A povidla peču v troubě, myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé dopoledne, míchám tak jednou za půl až hodinu. Neprskají při pečení a jsou zkrátka mňam. A u nás opravdu jdou nejvíce na odbyt ty hruškové.
Sylva P.
|8. 9. 2009 09:29
Je pravda, že jsem místo jablečné přesnídávky dělala hruškovou. A místo 1 pudinku jsem dala 2, ale stálo to zato.
Věra Štroblová
|7. 9. 2009 15:26
Je vidět že člověk zapomíná :-))))) Tak Sylvo prej je to dobrý řekla autorka :-))) to jsem se zase nachytala :-))) no je to dost dlouho co jsem vyráběla ty hruškový povidla ale aspoň si pamatuju že to hrozně blbě houstlo.... :-(
Věra Štroblová
|7. 9. 2009 15:07
Z hrušek jsem nezkoušela povidla, ale když jsem míchala hrušky s jablky jako na marmeládu bylo to řidší tak nevím, nevím jak by to dopadlo ? Hrušky mají více šťavy dle méno názoru.
Jana Pátková
|7. 9. 2009 13:09
Nejsem autorka receptu, ale tak nějak si myslím, že by to šlo i z hrušek-není, co pokazit, zkuste to, třeba budete mít nový recept!
Sylva P.
|7. 9. 2009 09:38
Nešlo by použít hrušky?
Věra Štroblová
|4. 9. 2009 11:52
Já nechávám slupku kvůli vláknině, ale je to možné ajtak i onak :-))
marie nezlakova
|4. 9. 2009 10:50
Jablečná povidla dělám každoročně.Jablka loupu,chutná nám to víc.
Věra Štroblová
|4. 9. 2009 10:22
Jano i se slupkou, pokud je zdravá :-)
Jana Pátková
|4. 9. 2009 09:41
To vypadá dobře! Jablíčka se oloupají, nebo to strouháme i se slupkou?