• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná povidla

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg jablka Hrubě
    • 1
      kg cukr
    • 0,13
      ocet
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření otočíme na 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá jablečná povidla

Voňavá jablečná povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:04

    To neumíš, tak se do toho neser

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    To určitě stálo za to. Sračka byla tejden..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    Tady něco smrdí, asi to bude samochvála..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:02

    tyvole, co to děláte za sračky?...

  • Jana Podolská | 15. 9. 2009 06:42

    No u nás děláme povidla ze všeho co je po ruce, bez cukru a veškerého koření, to se přidává až do plnky. A je pravda, že hrušková povidla se dělají nejhůř - z velké hromady hrušek jsou 3 sklenky, ale zase u nás chutnají nejvíc.

  • Miroslava Severová | 9. 9. 2009 11:11

    Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné !!.Recept přesně jak je uvedeno, jen nedávám skořici. Ta se může dát až když povidla používáte k plnění. A povidla peču v troubě, myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé dopoledne, míchám tak jednou za půl až hodinu. Neprskají při pečení a jsou zkrátka mňam. A u nás opravdu jdou nejvíce na odbyt ty hruškové.

  • Sylva P. | 8. 9. 2009 09:29

    Je pravda, že jsem místo jablečné přesnídávky dělala hruškovou. A místo 1 pudinku jsem dala 2, ale stálo to zato.

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:26

    Je vidět že člověk zapomíná :-))))) Tak Sylvo prej je to dobrý řekla autorka :-))) to jsem se zase nachytala :-))) no je to dost dlouho co jsem vyráběla ty hruškový povidla ale aspoň si pamatuju že to hrozně blbě houstlo.... :-(

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:07

    Z hrušek jsem nezkoušela povidla, ale když jsem míchala hrušky s jablky jako na marmeládu bylo to řidší tak nevím, nevím jak by to dopadlo ? Hrušky mají více šťavy dle méno názoru.

  • Jana Pátková | 7. 9. 2009 13:09

    Nejsem autorka receptu, ale tak nějak si myslím, že by to šlo i z hrušek-není, co pokazit, zkuste to, třeba budete mít nový recept!

  • Sylva P. | 7. 9. 2009 09:38

    Nešlo by použít hrušky?

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 11:52

    Já nechávám slupku kvůli vláknině, ale je to možné ajtak i onak :-))

  • marie nezlakova | 4. 9. 2009 10:50

    Jablečná povidla dělám každoročně.Jablka loupu,chutná nám to víc.

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 10:22

    Jano i se slupkou, pokud je zdravá :-)

  • Jana Pátková | 4. 9. 2009 09:41

    To vypadá dobře! Jablíčka se oloupají, nebo to strouháme i se slupkou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Ocet Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

37
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
34
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
30
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
28
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
27
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact