• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečná buchta II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná buchta II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná buchta II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 160
      g hera
    • 200
      g hladká mouka
    • 0,33
      ks prášek do pečiva
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

1
3 jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s těstem, které jsme si připravili z vajec, cukru, Hery, mouky a prášku do pečiva. Těsto dáme na vymazaný, strouhankou vysypaný plech a pečeme asi 15 minut. Potom plech vytáhneme a nahoru na buchtu dáme na plátky nakrájené poslední jablíčko a posypeme to skořicovým cukrem. Dopékáme to dalších 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#173113) | 5. 10. 2012 00:05

    Výborná buchta, ani jsem nečekala, že něco s tak jednoduchou přípravou může být tak dobré.:o) Za mě 1, budu určitě péct častěji a vyzkouším na povrch i jiné ovoce.:o)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 10. 2011 17:08

    Buchtu jsem pekla horkým vzduchem 15 minut na 180, 5 minut na 150. Buchta je chutná, snadná, finančně nenáročná. Jen těsto je bohužel plné prázných kalorií (bílá mouka, bílý cukr, ztužený tuk), proto si ji budu péct jen občas :)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 13:43

    Ano, podle použitého množství surovin soudím, že buchta má být něco na způsob piškotu. Tím, že jste dala vyšší vrstvu těsta, zřejmě se pomaleji prohřívalo a normálně se srazilo. To se někdy může stát. Chce to opravdu dobře vyhřátou troubu, péct asi 10 minut, pak snížit na asi 150°C a dopékat. Troubu neotvírat, dokud nezačne buchta vonět!

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2007 13:41

    Nedopečená sa vám mohla zdať aj kvôli šťavnatosti jabĺk. Cesto nie je potom od jabĺk suché, hoci je upečené.

  • Anonym | 28. 2. 2007 13:25

    Vyzkousela jsem take tuto buchtu, ale podle meho nazoru se mi ne moc povedla. Prisla mi takova nedopecena, i kdyz jsem ji mela hodinu v troube na 180 stupnu. Mozna je to tim, ze jsem testo nenalila na vetsi plech ale do formy hrbetu. Ma byt upecene testo jako piskotove? Jakou ma mit konzistenci? Poradi mi nekdo? Diky

  • Hanka Mrázková | 17. 2. 2007 02:42

    Buchta moc dobrá, povedla se i v polních podmínkách:) Jen jsem měla zpočátku pocit, že těsta je vzhledem k jablkům málo. Ale po upečení je ten poměr uplně akorát!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Listové šátečky

Listové šátečky

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
31
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
25
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
21
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná buchta
Jablečná buchta
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta s pudinkem
Jablečná buchta s pudinkem
Jablečná buchta SUPER
Jablečná buchta SUPER
Jablečná Nutela
Jablečná Nutela
  • Recepty.cz
  • Jablečná buchta II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact