• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná bábovka - vláčná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 135
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • 6
      lžíce olej
    • 150
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyklopení necháme úplně zchladnout, před podáváním můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Kdo má rád ořechy nebo rozinky, může do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek předem namočených v rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavluna | 11. 2. 2017 13:09

    tohle je naše nejdobřejší bábovka kterou už uměj i děcka

  • mamina | 6. 10. 2016 19:56

    no problem, vynikajici a hodne rychla, dekuji :))

  • Petra | 21. 9. 2016 12:15

    Výborná skvěle ochucená bábovka :-* :-* A hlavně to není žádný vozembouch, jaký jsem upekla minule podle receptu z novin.

  • vlazy | 15. 8. 2016 16:33

    Tak jsem tu bábovku zkusil upéct a je opravdu dobrá. Při těch 180°C jsem ji pekl 50 minut. Povedla se dobře, ale růžovou barvu se mi bohužel nepovedlo docílit. :-) Bábovky peču v silikonové formě a proto tuk a mouku na formu jsem nepotřeboval.

  • vlazy | 12. 8. 2016 21:46

    V pečení nejsem tolik zkušený jako někteří zdejší autoři receptů a pisatele komentářů. Mám proto rád recepty kde je uvedená teplota a alespoň přibližný čas abych to nemusel odhadovat nebo každých 5 minut zkoušet jestli je to už dostatečně upečené a pak nakonec zjistil, že jsem to upekl málo nebo příliš hodně. Chápu, že u plynové trouby se čas a teplota nedají přesně určit. Předpokládám, že ale většina lidí používají troubu elektrickou a především těm méně zkušeným tyto údaje mohou docela dost pomoct a usnadnit pečení. Chystám se zítra péct tuto bábovku a tak snad to dobře odhadnu a neskončí to nakonec jako krmení pro slepice.

  • Katka | 23. 7. 2016 13:36

    Dneska vyzkoušená, pochválená a hned i snědená. Taky se nás na ní seběhlo hned šest :-D .

  • recepty73
    recepty73 | 21. 7. 2016 11:59

    ...někteří autoři receptů na to nekašlou :-( , jen mají plynovou troubu, zrovna jako paní Jarka, která Vám chtěla pomoci o něco dříve, než jsem se stihl ozvat sám a odpověděl bych vlastně totéž ...kdybych stupně a čas na troubě volil, jistě bych je uvedl ;-)

  • vlazy | 20. 7. 2016 15:48

    U plynové trouby asi nepůjde nastavit teplotu na určenou hodnotu a bude asi více kolísat než v elektrické. Já mám elektrickou a většinou se mi vše v ní upeče za přiblíženě stejný čas, tak jak je pro které pečení určený nebo potřebný. Nejsem v pečení až tak zkušený abych vždy dokázal dobře odhadnout čas a teplotu pečení. Bohužel někteří autoři receptů na to kašlou.

  • Jarka | 19. 7. 2016 21:18

    Já bych bábovku tak po 35/40 minutách zkusila a podle toho už dopékala a ohlídala za pomocí té špejle.Mám plynovou troubu a nikdy se mi nepovedlo upéct za stejný čas.Teplotu dávám podle obrázků na troubě-ryba,kuře,bábovka,cukroví atd.Bábovka mi trvá kolem 50 minut.

  • vlazy | 19. 7. 2016 17:28

    Vypadá to dobře, ale bohužel není uvedená alespoň přibližná doba pečení. :-(

  • Romana | 16. 5. 2016 20:50

    Je výborná :-*

  • Switch
    Switch | 30. 1. 2016 18:12

    Výborná, opravdu vláčná - díky za recept ;-)

  • Janča | 7. 11. 2015 18:52

    Výborná vřele doporučuji, přidala jsem tam rozinky naložené v rumu a mleté ořechy... ;-) ;-) ;-)

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:19

    Je výborná, děkuji za recept.

  • Vlaďka | 14. 5. 2015 18:38

    Vynikající vláčná bezvadná, děkuji.

  • Zuza | 4. 4. 2015 20:47

    Je výborná O:-)

  • KaRa | 31. 1. 2015 13:42

    :-)) <3

  • Janina | 19. 1. 2015 14:40

    S receptem mám jen jeden problém a to zásadní. Je tak výborná, že mimo jednoho proužku jí snědl už podruhé přítel sám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Jablka Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana ke šlehání Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
44
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
40
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
39
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
38
Tousty do školy
Tousty do školy

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Izraelský hummus
Izraelský hummus
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta II.
Jablečná buchta II.
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact