• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná bábovka - vláčná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 134
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • 6
      lžíce olej
    • 150
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyklopení necháme úplně zchladnout, před podáváním můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Kdo má rád ořechy nebo rozinky, může do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek předem namočených v rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavluna | 11. 2. 2017 13:09

    tohle je naše nejdobřejší bábovka kterou už uměj i děcka

  • mamina | 6. 10. 2016 19:56

    no problem, vynikajici a hodne rychla, dekuji :))

  • Petra | 21. 9. 2016 12:15

    Výborná skvěle ochucená bábovka :-* :-* A hlavně to není žádný vozembouch, jaký jsem upekla minule podle receptu z novin.

  • vlazy | 15. 8. 2016 16:33

    Tak jsem tu bábovku zkusil upéct a je opravdu dobrá. Při těch 180°C jsem ji pekl 50 minut. Povedla se dobře, ale růžovou barvu se mi bohužel nepovedlo docílit. :-) Bábovky peču v silikonové formě a proto tuk a mouku na formu jsem nepotřeboval.

  • vlazy | 12. 8. 2016 21:46

    V pečení nejsem tolik zkušený jako někteří zdejší autoři receptů a pisatele komentářů. Mám proto rád recepty kde je uvedená teplota a alespoň přibližný čas abych to nemusel odhadovat nebo každých 5 minut zkoušet jestli je to už dostatečně upečené a pak nakonec zjistil, že jsem to upekl málo nebo příliš hodně. Chápu, že u plynové trouby se čas a teplota nedají přesně určit. Předpokládám, že ale většina lidí používají troubu elektrickou a především těm méně zkušeným tyto údaje mohou docela dost pomoct a usnadnit pečení. Chystám se zítra péct tuto bábovku a tak snad to dobře odhadnu a neskončí to nakonec jako krmení pro slepice.

  • Katka | 23. 7. 2016 13:36

    Dneska vyzkoušená, pochválená a hned i snědená. Taky se nás na ní seběhlo hned šest :-D .

  • recepty73
    recepty73 | 21. 7. 2016 11:59

    ...někteří autoři receptů na to nekašlou :-( , jen mají plynovou troubu, zrovna jako paní Jarka, která Vám chtěla pomoci o něco dříve, než jsem se stihl ozvat sám a odpověděl bych vlastně totéž ...kdybych stupně a čas na troubě volil, jistě bych je uvedl ;-)

  • vlazy | 20. 7. 2016 15:48

    U plynové trouby asi nepůjde nastavit teplotu na určenou hodnotu a bude asi více kolísat než v elektrické. Já mám elektrickou a většinou se mi vše v ní upeče za přiblíženě stejný čas, tak jak je pro které pečení určený nebo potřebný. Nejsem v pečení až tak zkušený abych vždy dokázal dobře odhadnout čas a teplotu pečení. Bohužel někteří autoři receptů na to kašlou.

  • Jarka | 19. 7. 2016 21:18

    Já bych bábovku tak po 35/40 minutách zkusila a podle toho už dopékala a ohlídala za pomocí té špejle.Mám plynovou troubu a nikdy se mi nepovedlo upéct za stejný čas.Teplotu dávám podle obrázků na troubě-ryba,kuře,bábovka,cukroví atd.Bábovka mi trvá kolem 50 minut.

  • vlazy | 19. 7. 2016 17:28

    Vypadá to dobře, ale bohužel není uvedená alespoň přibližná doba pečení. :-(

  • Romana | 16. 5. 2016 20:50

    Je výborná :-*

  • Switch
    Switch | 30. 1. 2016 18:12

    Výborná, opravdu vláčná - díky za recept ;-)

  • Janča | 7. 11. 2015 18:52

    Výborná vřele doporučuji, přidala jsem tam rozinky naložené v rumu a mleté ořechy... ;-) ;-) ;-)

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:19

    Je výborná, děkuji za recept.

  • Vlaďka | 14. 5. 2015 18:38

    Vynikající vláčná bezvadná, děkuji.

  • Zuza | 4. 4. 2015 20:47

    Je výborná O:-)

  • KaRa | 31. 1. 2015 13:42

    :-)) <3

  • Janina | 19. 1. 2015 14:40

    S receptem mám jen jeden problém a to zásadní. Je tak výborná, že mimo jednoho proužku jí snědl už podruhé přítel sám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Jablka Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana ke šlehání Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Vánoční štola

Vánoční štola

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
22
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Izraelský hummus
Izraelský hummus
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta II.
Jablečná buchta II.
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact