• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná bábovka - vláčná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 134
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • 6
      lžíce olej
    • 150
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyklopení necháme úplně zchladnout, před podáváním můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Kdo má rád ořechy nebo rozinky, může do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek předem namočených v rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavluna | 11. 2. 2017 13:09

    tohle je naše nejdobřejší bábovka kterou už uměj i děcka

  • mamina | 6. 10. 2016 19:56

    no problem, vynikajici a hodne rychla, dekuji :))

  • Petra | 21. 9. 2016 12:15

    Výborná skvěle ochucená bábovka :-* :-* A hlavně to není žádný vozembouch, jaký jsem upekla minule podle receptu z novin.

  • vlazy | 15. 8. 2016 16:33

    Tak jsem tu bábovku zkusil upéct a je opravdu dobrá. Při těch 180°C jsem ji pekl 50 minut. Povedla se dobře, ale růžovou barvu se mi bohužel nepovedlo docílit. :-) Bábovky peču v silikonové formě a proto tuk a mouku na formu jsem nepotřeboval.

  • vlazy | 12. 8. 2016 21:46

    V pečení nejsem tolik zkušený jako někteří zdejší autoři receptů a pisatele komentářů. Mám proto rád recepty kde je uvedená teplota a alespoň přibližný čas abych to nemusel odhadovat nebo každých 5 minut zkoušet jestli je to už dostatečně upečené a pak nakonec zjistil, že jsem to upekl málo nebo příliš hodně. Chápu, že u plynové trouby se čas a teplota nedají přesně určit. Předpokládám, že ale většina lidí používají troubu elektrickou a především těm méně zkušeným tyto údaje mohou docela dost pomoct a usnadnit pečení. Chystám se zítra péct tuto bábovku a tak snad to dobře odhadnu a neskončí to nakonec jako krmení pro slepice.

  • Katka | 23. 7. 2016 13:36

    Dneska vyzkoušená, pochválená a hned i snědená. Taky se nás na ní seběhlo hned šest :-D .

  • recepty73
    recepty73 | 21. 7. 2016 11:59

    ...někteří autoři receptů na to nekašlou :-( , jen mají plynovou troubu, zrovna jako paní Jarka, která Vám chtěla pomoci o něco dříve, než jsem se stihl ozvat sám a odpověděl bych vlastně totéž ...kdybych stupně a čas na troubě volil, jistě bych je uvedl ;-)

  • vlazy | 20. 7. 2016 15:48

    U plynové trouby asi nepůjde nastavit teplotu na určenou hodnotu a bude asi více kolísat než v elektrické. Já mám elektrickou a většinou se mi vše v ní upeče za přiblíženě stejný čas, tak jak je pro které pečení určený nebo potřebný. Nejsem v pečení až tak zkušený abych vždy dokázal dobře odhadnout čas a teplotu pečení. Bohužel někteří autoři receptů na to kašlou.

  • Jarka | 19. 7. 2016 21:18

    Já bych bábovku tak po 35/40 minutách zkusila a podle toho už dopékala a ohlídala za pomocí té špejle.Mám plynovou troubu a nikdy se mi nepovedlo upéct za stejný čas.Teplotu dávám podle obrázků na troubě-ryba,kuře,bábovka,cukroví atd.Bábovka mi trvá kolem 50 minut.

  • vlazy | 19. 7. 2016 17:28

    Vypadá to dobře, ale bohužel není uvedená alespoň přibližná doba pečení. :-(

  • Romana | 16. 5. 2016 20:50

    Je výborná :-*

  • Switch
    Switch | 30. 1. 2016 18:12

    Výborná, opravdu vláčná - díky za recept ;-)

  • Janča | 7. 11. 2015 18:52

    Výborná vřele doporučuji, přidala jsem tam rozinky naložené v rumu a mleté ořechy... ;-) ;-) ;-)

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:19

    Je výborná, děkuji za recept.

  • Vlaďka | 14. 5. 2015 18:38

    Vynikající vláčná bezvadná, děkuji.

  • Zuza | 4. 4. 2015 20:47

    Je výborná O:-)

  • KaRa | 31. 1. 2015 13:42

    :-)) <3

  • Janina | 19. 1. 2015 14:40

    S receptem mám jen jeden problém a to zásadní. Je tak výborná, že mimo jednoho proužku jí snědl už podruhé přítel sám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Jablka Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana ke šlehání Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Mandlový dort

Mandlový dort

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

95
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
67
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
50
Tousty do školy
Tousty do školy
31
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
30
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw

Zajímavé články

Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zpěvačka Ewa Farna šla s pravdou ven: Proč si najednou mění jméno!

Zpěvačka Ewa Farna šla s pravdou ven: Proč si najednou mění jméno!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Izraelský hummus
Izraelský hummus
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta II.
Jablečná buchta II.
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact