• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná bábovka - vláčná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 135
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • 6
      lžíce olej
    • 150
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyklopení necháme úplně zchladnout, před podáváním můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Kdo má rád ořechy nebo rozinky, může do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek předem namočených v rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavluna | 11. 2. 2017 13:09

    tohle je naše nejdobřejší bábovka kterou už uměj i děcka

  • mamina | 6. 10. 2016 19:56

    no problem, vynikajici a hodne rychla, dekuji :))

  • Petra | 21. 9. 2016 12:15

    Výborná skvěle ochucená bábovka :-* :-* A hlavně to není žádný vozembouch, jaký jsem upekla minule podle receptu z novin.

  • vlazy | 15. 8. 2016 16:33

    Tak jsem tu bábovku zkusil upéct a je opravdu dobrá. Při těch 180°C jsem ji pekl 50 minut. Povedla se dobře, ale růžovou barvu se mi bohužel nepovedlo docílit. :-) Bábovky peču v silikonové formě a proto tuk a mouku na formu jsem nepotřeboval.

  • vlazy | 12. 8. 2016 21:46

    V pečení nejsem tolik zkušený jako někteří zdejší autoři receptů a pisatele komentářů. Mám proto rád recepty kde je uvedená teplota a alespoň přibližný čas abych to nemusel odhadovat nebo každých 5 minut zkoušet jestli je to už dostatečně upečené a pak nakonec zjistil, že jsem to upekl málo nebo příliš hodně. Chápu, že u plynové trouby se čas a teplota nedají přesně určit. Předpokládám, že ale většina lidí používají troubu elektrickou a především těm méně zkušeným tyto údaje mohou docela dost pomoct a usnadnit pečení. Chystám se zítra péct tuto bábovku a tak snad to dobře odhadnu a neskončí to nakonec jako krmení pro slepice.

  • Katka | 23. 7. 2016 13:36

    Dneska vyzkoušená, pochválená a hned i snědená. Taky se nás na ní seběhlo hned šest :-D .

  • recepty73
    recepty73 | 21. 7. 2016 11:59

    ...někteří autoři receptů na to nekašlou :-( , jen mají plynovou troubu, zrovna jako paní Jarka, která Vám chtěla pomoci o něco dříve, než jsem se stihl ozvat sám a odpověděl bych vlastně totéž ...kdybych stupně a čas na troubě volil, jistě bych je uvedl ;-)

  • vlazy | 20. 7. 2016 15:48

    U plynové trouby asi nepůjde nastavit teplotu na určenou hodnotu a bude asi více kolísat než v elektrické. Já mám elektrickou a většinou se mi vše v ní upeče za přiblíženě stejný čas, tak jak je pro které pečení určený nebo potřebný. Nejsem v pečení až tak zkušený abych vždy dokázal dobře odhadnout čas a teplotu pečení. Bohužel někteří autoři receptů na to kašlou.

  • Jarka | 19. 7. 2016 21:18

    Já bych bábovku tak po 35/40 minutách zkusila a podle toho už dopékala a ohlídala za pomocí té špejle.Mám plynovou troubu a nikdy se mi nepovedlo upéct za stejný čas.Teplotu dávám podle obrázků na troubě-ryba,kuře,bábovka,cukroví atd.Bábovka mi trvá kolem 50 minut.

  • vlazy | 19. 7. 2016 17:28

    Vypadá to dobře, ale bohužel není uvedená alespoň přibližná doba pečení. :-(

  • Romana | 16. 5. 2016 20:50

    Je výborná :-*

  • Switch
    Switch | 30. 1. 2016 18:12

    Výborná, opravdu vláčná - díky za recept ;-)

  • Janča | 7. 11. 2015 18:52

    Výborná vřele doporučuji, přidala jsem tam rozinky naložené v rumu a mleté ořechy... ;-) ;-) ;-)

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:19

    Je výborná, děkuji za recept.

  • Vlaďka | 14. 5. 2015 18:38

    Vynikající vláčná bezvadná, děkuji.

  • Zuza | 4. 4. 2015 20:47

    Je výborná O:-)

  • KaRa | 31. 1. 2015 13:42

    :-)) <3

  • Janina | 19. 1. 2015 14:40

    S receptem mám jen jeden problém a to zásadní. Je tak výborná, že mimo jednoho proužku jí snědl už podruhé přítel sám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Jablka Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana ke šlehání Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Věnečky

Věnečky

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

99
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
56
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
51
Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem
Kuřecí prsa s bramborami…
47
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
41
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Izraelský hummus
Izraelský hummus
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta II.
Jablečná buchta II.
  • Recepty.cz
  • Jablečná bábovka - vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact