Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme vlažnou vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme jablka a slité rozinky. Pečeme na 200 °C.
2
Griliáš připravíme na pánvi. Rozpustíme máslo s cukrem, mícháme dokud nezačne karamelizovat. Vmícháme nasekané oříšky. Nakonec zalijeme rumem slitým z rozinek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hela -
|5. 11. 2007 11:45
A vlastně je ještě třetí možnost a to ta, že hotová upečená bábovka se tím posype nebo poleje.
Hela -
|5. 11. 2007 11:43
Nějak nerozumím tomu s tím griliášem. Pokud by to byl opravdu griliáš, pak by se měl nalít na olejem potřený alobal a po vychladnutí roztlouct a pak dát do bábovky. Pokud by se hmota na pánvi zalila rumem, tak by se tekutá mohla nalít do bábovky, ale pak se nejedná o griliáš, ale o ořechový karamel. Tak je to?