• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ivetčin kynutý knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Ivetčin kynutý knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hrubá mouka
    • droždí (necelá půlka)
    • 0,50
      šálek vlažná voda
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks houska
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mouky uděláme důlek a do něj rozdrobené droždí, zalít vodou, přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, málo cukru (špetku) a na kostičky nakrájenou housku, uděláme těsto a necháme kynout cca 1 hodinu.
2
Vaříme 15-20 min. pod poklicí, obracíme.
3
Vždy se povedou a jsou výborné!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marcela | 17. 7. 2016 21:35

    Výborný z polohrubé mouky a místo vody,vl.mleko :-)

  • nama | 31. 5. 2013 16:56

    výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)

  • nama | 31. 5. 2013 16:56

    výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)

  • zdena | 8. 12. 2012 15:50

    špatné

  • zdena | 8. 12. 2012 15:49

    :-D :-D :-D

  • z.jelínkova | 8. 12. 2012 15:48

    :-D :-|

  • Iva | 7. 11. 2012 12:22

    knedlíky jsou výborné dělala sem je z polohrubý mouky a jsou vynikající:-) :-)

  • milada | 4. 11. 2012 08:44

    nedávám celé vejce, ale jen žloudek a vařím <3 nad parou 1/2 hod. není tam co pokazit jestli už je poznám když zapichnu špejli

  • veverka99 | 2. 6. 2012 08:30

    dobré

  • etule | 31. 5. 2012 18:39

    Tento knedlik je opravdu nej... akorat jej delam z hladke mouky a varim nad parou... delala jsem jej uz trikrat a vzdy se povedl a vsichni jsme si pochutnali moc!!! Muzu jen doporucit!!!! 8-) Diky za recept! ;-)

  • alenaeb | 22. 5. 2012 13:03

    Ja uz take dlouha leta ;-) VSECHNY knedliky varim zasadne na pare!!

  • Lenka | 20. 5. 2012 23:11

    Mám jiný recept, ale opravdu vyzkoušejte vařit knedlíky nad párou. Knedlíky bych už jinak nevařila a to je vařím skoro třicet let - není třeba obracet, nejsou ani oslizlé jak píše Linda. :-P :-P :-P

  • Linda | 20. 5. 2012 22:45

    Naprosto fantastický recept,již ho dělám po 7 a od oka,jen zmiňuji,že přidávám cukr na kvásek a tak necelé 2 lžicky soli.Vařím na páře,rozhodně to zkuste stojí to za to knedlík se nerozvaří a není oslizlí.Z těsta udělám dva podlouhlé bochánky,a vždy je jich málo,jsou senza,pokaždé krásně nadýchané, celá rodina chce recept.. Klobouk dolů nad Ivetkou. PS- mám Vás v oblíbených, jen tak dál..... :-)) <3 :-) ;-)

  • Michal Kvapil | 20. 5. 2012 22:22

    vyzkousel jsem a vsem chutnal. davam za 1.

  • Marcy | 21. 4. 2012 13:02

    Dělám knedlík podle tohodle receptu a vždy je chutný a super :-P

  • Peťule | 8. 4. 2012 13:06

    Dělala jsem dneska knedlík poprvý :-[ podle tohoto receptu :-) jsou velmi jednoduché a výborné :-)

  • Petra | 13. 1. 2012 13:27

    Do droždí se musí přidat cukr, jinak kvásek nevzejde. Nevim, jak se Vám to podařilo.

  • ramona | 1. 1. 2012 10:19

    Ted jej dělám a tudíž rady jsou nutné,ale správně jak bylo řečeno kvásek bez cukru nevzejde.... :-!

  • jitka itale | 9. 11. 2011 16:44

    VYZKOUSELA JSEM ,TENTO BAJECNY RECEPT NA KNEDLIK Z HRUBE ITALSKE MOUKY,BYLI VYNIKAJICI...... :-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 9. 10. 2011 15:00

    Trochu bych ho doladila, ale jinak dobrý recept....

  • Jarka | 16. 8. 2011 11:25

    dělala jsem své první kynuté knedlíky dle tohoto receptu a povedly se na výbornou ;-) doporučiji a předávám recept známým 8-)

  • Liiborekk | 5. 2. 2011 15:56

    dneska jsem je vyzkoušel,jsou vynikající.děkuji za recept

  • Jája | 17. 11. 2010 21:11

    Lepší je polohrubá mouka,udělam dva knedlíky a vařím na pařáčku 20min.nejsou oblemcané a kastrol je čistý,pařáček trochu pomastit!OK! :-*

  • jindriska | 5. 11. 2010 09:30

    skuli jste uvarit knedlik na pare,doporucuji vyskouset a je bez obraceni. :-)

  • Martina | 30. 10. 2010 14:13

    Chtěla jsem se zeptat, kolik šišek knedlíku se udělá z tohoto těsta? Díky :-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 18:07

    V teple vykyne podstatně dřív(30minut),obracím ve vodě po 5-ti minutách a mám ho hotový za 17-18minut.Vejce stačí jedno a když není vůbec,tak se svět taky nezboří :-)-jen nemá holt takovou pěknou barvu....

  • Eva Kalkušová | 31. 3. 2009 16:59

    Po dlouhém hledání jsem našla recept, který se opravdu osvědčil :) Sice přidávám ještě maličko soli a "vařím" na páře, ale nejdůležitější je těsto a z tohohle se knedlík vždy povede a je krásně nadýchaný, dávám tedy za jedna :)

  • Tereza J. | 8. 2. 2009 17:10

    Jimmy, ale múka predsa obsahuje sacharidy :)))

  • Jimmy Lowprize | 8. 2. 2009 08:46

    Jen poznamka, kvasek bez cukru? Ja jsem cukr-spetku pridal primo do kvasnit a nechal kvasek vyejit. Knedlicky byli vynikajici, dneska je deme zkusit nechat nakynout v pekarne.

  • Gábina H | 28. 1. 2009 09:10

    Petro, že jste slupla celý knedlík sama? :-)

  • Ladislav Dorazin | 27. 1. 2009 17:49

    No, to se dá asi těžko pochopit, proč je někomu špatně z viditelně solidního receptu. Obávám se, že to bude rukama, Petro.

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:16

    Petro, nezlobte se, ale fakt nechápu, proč vám bylo po tomto receptu špatně a jste si jistá, že po těchto knedlících? to je recept naprosto tradiční a český.

  • petra pichalova | 27. 1. 2009 16:56

    Nikoho nechci urazit,ale ty knedliky jsou opravdu hrozne,jeste ted mi je spatne,rozhodne nedoporucuji...

  • VZ :-) | 13. 9. 2007 11:41

    recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni

  • VZ :-) | 13. 9. 2007 11:41

    recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni

  • HELENA HAJTMAROVÁ | 15. 6. 2007 22:03

    Dneska jsem kynutý knedlík dělala a opravdu se povedl:o),děkuju za recept a dávám za 1:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Houska Hrubá mouka Sůl Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Turecký med

Turecký med

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

77
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
72
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
37
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový salát
Italský rýžový salát
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s blumami
Izraelský hummus
Izraelský hummus
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
  • Recepty.cz
  • Ivetčin kynutý knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact