• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ivetčin kynutý knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Ivetčin kynutý knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hrubá mouka
    • droždí (necelá půlka)
    • 0,50
      šálek vlažná voda
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks houska
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mouky uděláme důlek a do něj rozdrobené droždí, zalít vodou, přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, málo cukru (špetku) a na kostičky nakrájenou housku, uděláme těsto a necháme kynout cca 1 hodinu.
2
Vaříme 15-20 min. pod poklicí, obracíme.
3
Vždy se povedou a jsou výborné!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marcela | 17. 7. 2016 21:35

    Výborný z polohrubé mouky a místo vody,vl.mleko :-)

  • nama | 31. 5. 2013 16:56

    výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)

  • nama | 31. 5. 2013 16:56

    výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)

  • zdena | 8. 12. 2012 15:50

    špatné

  • zdena | 8. 12. 2012 15:49

    :-D :-D :-D

  • z.jelínkova | 8. 12. 2012 15:48

    :-D :-|

  • Iva | 7. 11. 2012 12:22

    knedlíky jsou výborné dělala sem je z polohrubý mouky a jsou vynikající:-) :-)

  • milada | 4. 11. 2012 08:44

    nedávám celé vejce, ale jen žloudek a vařím <3 nad parou 1/2 hod. není tam co pokazit jestli už je poznám když zapichnu špejli

  • veverka99 | 2. 6. 2012 08:30

    dobré

  • etule | 31. 5. 2012 18:39

    Tento knedlik je opravdu nej... akorat jej delam z hladke mouky a varim nad parou... delala jsem jej uz trikrat a vzdy se povedl a vsichni jsme si pochutnali moc!!! Muzu jen doporucit!!!! 8-) Diky za recept! ;-)

  • alenaeb | 22. 5. 2012 13:03

    Ja uz take dlouha leta ;-) VSECHNY knedliky varim zasadne na pare!!

  • Lenka | 20. 5. 2012 23:11

    Mám jiný recept, ale opravdu vyzkoušejte vařit knedlíky nad párou. Knedlíky bych už jinak nevařila a to je vařím skoro třicet let - není třeba obracet, nejsou ani oslizlé jak píše Linda. :-P :-P :-P

  • Linda | 20. 5. 2012 22:45

    Naprosto fantastický recept,již ho dělám po 7 a od oka,jen zmiňuji,že přidávám cukr na kvásek a tak necelé 2 lžicky soli.Vařím na páře,rozhodně to zkuste stojí to za to knedlík se nerozvaří a není oslizlí.Z těsta udělám dva podlouhlé bochánky,a vždy je jich málo,jsou senza,pokaždé krásně nadýchané, celá rodina chce recept.. Klobouk dolů nad Ivetkou. PS- mám Vás v oblíbených, jen tak dál..... :-)) <3 :-) ;-)

  • Michal Kvapil | 20. 5. 2012 22:22

    vyzkousel jsem a vsem chutnal. davam za 1.

  • Marcy | 21. 4. 2012 13:02

    Dělám knedlík podle tohodle receptu a vždy je chutný a super :-P

  • Peťule | 8. 4. 2012 13:06

    Dělala jsem dneska knedlík poprvý :-[ podle tohoto receptu :-) jsou velmi jednoduché a výborné :-)

  • Petra | 13. 1. 2012 13:27

    Do droždí se musí přidat cukr, jinak kvásek nevzejde. Nevim, jak se Vám to podařilo.

  • ramona | 1. 1. 2012 10:19

    Ted jej dělám a tudíž rady jsou nutné,ale správně jak bylo řečeno kvásek bez cukru nevzejde.... :-!

  • jitka itale | 9. 11. 2011 16:44

    VYZKOUSELA JSEM ,TENTO BAJECNY RECEPT NA KNEDLIK Z HRUBE ITALSKE MOUKY,BYLI VYNIKAJICI...... :-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 9. 10. 2011 15:00

    Trochu bych ho doladila, ale jinak dobrý recept....

  • Jarka | 16. 8. 2011 11:25

    dělala jsem své první kynuté knedlíky dle tohoto receptu a povedly se na výbornou ;-) doporučiji a předávám recept známým 8-)

  • Liiborekk | 5. 2. 2011 15:56

    dneska jsem je vyzkoušel,jsou vynikající.děkuji za recept

  • Jája | 17. 11. 2010 21:11

    Lepší je polohrubá mouka,udělam dva knedlíky a vařím na pařáčku 20min.nejsou oblemcané a kastrol je čistý,pařáček trochu pomastit!OK! :-*

  • jindriska | 5. 11. 2010 09:30

    skuli jste uvarit knedlik na pare,doporucuji vyskouset a je bez obraceni. :-)

  • Martina | 30. 10. 2010 14:13

    Chtěla jsem se zeptat, kolik šišek knedlíku se udělá z tohoto těsta? Díky :-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 18:07

    V teple vykyne podstatně dřív(30minut),obracím ve vodě po 5-ti minutách a mám ho hotový za 17-18minut.Vejce stačí jedno a když není vůbec,tak se svět taky nezboří :-)-jen nemá holt takovou pěknou barvu....

  • Eva Kalkušová | 31. 3. 2009 16:59

    Po dlouhém hledání jsem našla recept, který se opravdu osvědčil :) Sice přidávám ještě maličko soli a "vařím" na páře, ale nejdůležitější je těsto a z tohohle se knedlík vždy povede a je krásně nadýchaný, dávám tedy za jedna :)

  • Tereza J. | 8. 2. 2009 17:10

    Jimmy, ale múka predsa obsahuje sacharidy :)))

  • Jimmy Lowprize | 8. 2. 2009 08:46

    Jen poznamka, kvasek bez cukru? Ja jsem cukr-spetku pridal primo do kvasnit a nechal kvasek vyejit. Knedlicky byli vynikajici, dneska je deme zkusit nechat nakynout v pekarne.

  • Gábina H | 28. 1. 2009 09:10

    Petro, že jste slupla celý knedlík sama? :-)

  • Ladislav Dorazin | 27. 1. 2009 17:49

    No, to se dá asi těžko pochopit, proč je někomu špatně z viditelně solidního receptu. Obávám se, že to bude rukama, Petro.

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:16

    Petro, nezlobte se, ale fakt nechápu, proč vám bylo po tomto receptu špatně a jste si jistá, že po těchto knedlících? to je recept naprosto tradiční a český.

  • petra pichalova | 27. 1. 2009 16:56

    Nikoho nechci urazit,ale ty knedliky jsou opravdu hrozne,jeste ted mi je spatne,rozhodne nedoporucuji...

  • VZ :-) | 13. 9. 2007 11:41

    recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni

  • VZ :-) | 13. 9. 2007 11:41

    recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni

  • HELENA HAJTMAROVÁ | 15. 6. 2007 22:03

    Dneska jsem kynutý knedlík dělala a opravdu se povedl:o),děkuju za recept a dávám za 1:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Houska Hrubá mouka Sůl Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
31
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 24.–25. 5. 2025: Kdo zažije osudové setkání a kdo si splní malé přání?

Horoskop na víkend 24.–25. 5. 2025: Kdo zažije osudové setkání a kdo si splní malé přání?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

Další doporučené recepty:

Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový salát
Italský rýžový salát
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s blumami
Izraelský hummus
Izraelský hummus
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
  • Recepty.cz
  • Ivetčin kynutý knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact