• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ivetčin kynutý knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Ivetčin kynutý knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hrubá mouka
    • droždí (necelá půlka)
    • 0,50
      šálek vlažná voda
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks houska
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mouky uděláme důlek a do něj rozdrobené droždí, zalít vodou, přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, málo cukru (špetku) a na kostičky nakrájenou housku, uděláme těsto a necháme kynout cca 1 hodinu.
2
Vaříme 15-20 min. pod poklicí, obracíme.
3
Vždy se povedou a jsou výborné!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marcela | 17. 7. 2016 21:35

    Výborný z polohrubé mouky a místo vody,vl.mleko :-)

  • nama | 31. 5. 2013 16:56

    výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)

  • nama | 31. 5. 2013 16:56

    výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)

  • zdena | 8. 12. 2012 15:50

    špatné

  • zdena | 8. 12. 2012 15:49

    :-D :-D :-D

  • z.jelínkova | 8. 12. 2012 15:48

    :-D :-|

  • Iva | 7. 11. 2012 12:22

    knedlíky jsou výborné dělala sem je z polohrubý mouky a jsou vynikající:-) :-)

  • milada | 4. 11. 2012 08:44

    nedávám celé vejce, ale jen žloudek a vařím <3 nad parou 1/2 hod. není tam co pokazit jestli už je poznám když zapichnu špejli

  • veverka99 | 2. 6. 2012 08:30

    dobré

  • etule | 31. 5. 2012 18:39

    Tento knedlik je opravdu nej... akorat jej delam z hladke mouky a varim nad parou... delala jsem jej uz trikrat a vzdy se povedl a vsichni jsme si pochutnali moc!!! Muzu jen doporucit!!!! 8-) Diky za recept! ;-)

  • alenaeb | 22. 5. 2012 13:03

    Ja uz take dlouha leta ;-) VSECHNY knedliky varim zasadne na pare!!

  • Lenka | 20. 5. 2012 23:11

    Mám jiný recept, ale opravdu vyzkoušejte vařit knedlíky nad párou. Knedlíky bych už jinak nevařila a to je vařím skoro třicet let - není třeba obracet, nejsou ani oslizlé jak píše Linda. :-P :-P :-P

  • Linda | 20. 5. 2012 22:45

    Naprosto fantastický recept,již ho dělám po 7 a od oka,jen zmiňuji,že přidávám cukr na kvásek a tak necelé 2 lžicky soli.Vařím na páře,rozhodně to zkuste stojí to za to knedlík se nerozvaří a není oslizlí.Z těsta udělám dva podlouhlé bochánky,a vždy je jich málo,jsou senza,pokaždé krásně nadýchané, celá rodina chce recept.. Klobouk dolů nad Ivetkou. PS- mám Vás v oblíbených, jen tak dál..... :-)) <3 :-) ;-)

  • Michal Kvapil | 20. 5. 2012 22:22

    vyzkousel jsem a vsem chutnal. davam za 1.

  • Marcy | 21. 4. 2012 13:02

    Dělám knedlík podle tohodle receptu a vždy je chutný a super :-P

  • Peťule | 8. 4. 2012 13:06

    Dělala jsem dneska knedlík poprvý :-[ podle tohoto receptu :-) jsou velmi jednoduché a výborné :-)

  • Petra | 13. 1. 2012 13:27

    Do droždí se musí přidat cukr, jinak kvásek nevzejde. Nevim, jak se Vám to podařilo.

  • ramona | 1. 1. 2012 10:19

    Ted jej dělám a tudíž rady jsou nutné,ale správně jak bylo řečeno kvásek bez cukru nevzejde.... :-!

  • jitka itale | 9. 11. 2011 16:44

    VYZKOUSELA JSEM ,TENTO BAJECNY RECEPT NA KNEDLIK Z HRUBE ITALSKE MOUKY,BYLI VYNIKAJICI...... :-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 9. 10. 2011 15:00

    Trochu bych ho doladila, ale jinak dobrý recept....

  • Jarka | 16. 8. 2011 11:25

    dělala jsem své první kynuté knedlíky dle tohoto receptu a povedly se na výbornou ;-) doporučiji a předávám recept známým 8-)

  • Liiborekk | 5. 2. 2011 15:56

    dneska jsem je vyzkoušel,jsou vynikající.děkuji za recept

  • Jája | 17. 11. 2010 21:11

    Lepší je polohrubá mouka,udělam dva knedlíky a vařím na pařáčku 20min.nejsou oblemcané a kastrol je čistý,pařáček trochu pomastit!OK! :-*

  • jindriska | 5. 11. 2010 09:30

    skuli jste uvarit knedlik na pare,doporucuji vyskouset a je bez obraceni. :-)

  • Martina | 30. 10. 2010 14:13

    Chtěla jsem se zeptat, kolik šišek knedlíku se udělá z tohoto těsta? Díky :-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 18:07

    V teple vykyne podstatně dřív(30minut),obracím ve vodě po 5-ti minutách a mám ho hotový za 17-18minut.Vejce stačí jedno a když není vůbec,tak se svět taky nezboří :-)-jen nemá holt takovou pěknou barvu....

  • Eva Kalkušová | 31. 3. 2009 16:59

    Po dlouhém hledání jsem našla recept, který se opravdu osvědčil :) Sice přidávám ještě maličko soli a "vařím" na páře, ale nejdůležitější je těsto a z tohohle se knedlík vždy povede a je krásně nadýchaný, dávám tedy za jedna :)

  • Tereza J. | 8. 2. 2009 17:10

    Jimmy, ale múka predsa obsahuje sacharidy :)))

  • Jimmy Lowprize | 8. 2. 2009 08:46

    Jen poznamka, kvasek bez cukru? Ja jsem cukr-spetku pridal primo do kvasnit a nechal kvasek vyejit. Knedlicky byli vynikajici, dneska je deme zkusit nechat nakynout v pekarne.

  • Gábina H | 28. 1. 2009 09:10

    Petro, že jste slupla celý knedlík sama? :-)

  • Ladislav Dorazin | 27. 1. 2009 17:49

    No, to se dá asi těžko pochopit, proč je někomu špatně z viditelně solidního receptu. Obávám se, že to bude rukama, Petro.

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2009 17:16

    Petro, nezlobte se, ale fakt nechápu, proč vám bylo po tomto receptu špatně a jste si jistá, že po těchto knedlících? to je recept naprosto tradiční a český.

  • petra pichalova | 27. 1. 2009 16:56

    Nikoho nechci urazit,ale ty knedliky jsou opravdu hrozne,jeste ted mi je spatne,rozhodne nedoporucuji...

  • VZ :-) | 13. 9. 2007 11:41

    recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni

  • VZ :-) | 13. 9. 2007 11:41

    recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni

  • HELENA HAJTMAROVÁ | 15. 6. 2007 22:03

    Dneska jsem kynutý knedlík dělala a opravdu se povedl:o),děkuju za recept a dávám za 1:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Houska Hrubá mouka Sůl Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
34
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival ve Varech odtajnil hlavní hvězdu: Přijede Michael Douglas!

Festival ve Varech odtajnil hlavní hvězdu: Přijede Michael Douglas!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový salát
Italský rýžový salát
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s blumami
Izraelský hummus
Izraelský hummus
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
  • Recepty.cz
  • Ivetčin kynutý knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact