g
mleté maso
nebo kuřecí vařené, na drobno nakrájené
vepřový vývar
1
špetka
provensálské bylinky
1
špetka
vegeta
sůl
pepř mletý
masox
1
lžička
sojová omáčka
malá
200
g
sýr
30% eidamská cihla
1
balíček
těstoviny
uvařené (mohou být kolínka, vrtulky, špagety)
2
ks
rajčata
1
ks
paprika
kečup - jemný
nebo ostrý - dle chuti
tuk
na pánev
Postup přípravy receptu
1
Na větší pánvi rozehřejeme tuk na smažení a do růžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové nebo vařené krájené maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, vegetu a pepř, podlijeme vodou a mírně dusíme, pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Když je zelenina měkká, zakápneme sojovou omáčkou a stáhneme z ohně. Smícháme s uvařenými těstovinami a ve vymazaném pekáčku posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.