g
vepřová játra
bez blan - nakrájená na 3 cm kostky
100
g
cherry rajčátka
24
ks
šalvěj
lístky nebo bobkový list
1
lžička
rozmarýn
nebo dobromysl - sušený
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
110
ml
olivový olej
5
ks
jalovec
4-5 bobulek
Postup přípravy receptu
1
Na 8 kovových jehel nebo dřevěných špejlí předem na hodinu namočených ve vodě střídavě napichujeme maso, játra a rajčátka se šalvějí. Posypeme rozmarýnem a poskládáme do mělké velké nádoby. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem. Přidáme jalovec, přikryjeme a necháme alespoň 5 hodin marinovat. Pak vše dáme do pekáče a pozvolna pečeme v troubě dozlatova.
2
Servírujte s bílou rýží a vychlazeným bílým vínem.