Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvým pepřem, nakonec necháme vychladit v lednici.
2
Pak si vyrobíme česnekové bagetky – do povoleného másla přidáme druhou polovinu (utřeného) česneku, nasekanou bazalku a trochu soli; vše promícháme a tímto česnekovo - bazalkovým máslem potřeme obě poloviny rozkrojené bagetky (podélně), bagetku pečeme na 180 stupňů celsia asi 5 minut.
3
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, jemně osolíme a opečeme na pánvi (nebo tálu), taktéž nakrájíme na o něco širší plátky mozzarellu a rajčata, takto připravené plátky všech surovin klademe na sebe v pravidelném pořadí až nám vznikne prokládaná věž, kterou můžeme ozdobit čerstvými lístky salátů (dubák, frizé, rucola…), dále dekorujeme tento pokrm olivami, připraveným pestem a balsamicem, jak se nám líbí, nakonec přidáme upečenou bagetku.