Špenát a řeřichu omyjte a savým kuchyňským papírem důkladně osušte. Odstraňte tuhé stonky. Listy špenátu a řeřichy dejte do velké servírovací nádoby. Mozzarellu nakrájejte na malé kousky a posypte jimi listy špenátu a řeřichy. Třešňová rajčátka pokrájejte na poloviny a salát jimi poházejte.
2
Pokapejte jej balzámovým octem a olejem a podle chuti osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte, aby se listy obalily. Ihned podávejte nebo dejte do lednice vychladit do doby upotřebení.
Dobrý den, není řeřicha jako řeřicha... V ČR známe tu mrňavou, co děti pěstují na vatě... když do googlu zadáte "řeřicha" a "watercress" - což je její anglický překlad, vyjedou vám 2 rozdílné věci... "watercress" je mnohem větší a tím pádem snadněji dosáhnete uvedeného množství... Také ale chutnají jinak... Třeba autor myslel tu... Nicméně nikdy jsem ji u nás v obchodech neviděla...
Dobrý jemný salát, akorát bych si možná ujasnila, jestli se do něj dává bazalkový ocet (viz ingredience) nebo balzámový ocet (viz postup). A té řeřichy mi přijde hrozně moc, když si vezmete, kolik stojí jedna vanička v obchodě, tak se takový salát vyšplhá na pár stovek. Možná je to spíš recept pro toho, kde si řeřichu pěstuje doma na zahrádce.