• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
Napište svůj komentář k receptu

Italský rýžový koláč - slaný

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 70
      ml studená voda
    • 200
      g rýže parboiled
    • 1
      ks cibule
    • 1
      plátek slanina hrubsi platek (muze byt anglicka)
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán nebo Grana Padano
    • petrželová nať hrstka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do dostatečného množství slané vody po dobu uvedenou na obalu. Po uvaření slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Houby propláchneme a vložíme do vlažné vody. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a jemně osmahneme na trošce másla, přidáme vymačkané a na kousky nakrájené houby, promícháme. V míse rozmícháme celá vejce, přidáme rýži, směs cibule a hub, 4 lžíce strouhaného sýru, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše promícháme.
2
Těsto vyválíme a vložíme do dortové či koláčové formy tak, abychom měli pokryté i okraje. Těsto propícháme vidličkou. Formu můžeme vymazat a vysypat moukou a nebo použijeme pečící papír. Na těsto vložíme rýžovou směs, povrch vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme zbylým sýrem a dopečeme. Podáváme teplé i studené.
3
Jedná se o italský tradiční recept z města Piacenza v kraji Emilia-Romagna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Italský vláčný koláč s blumami

Italský vláčný koláč s blumami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 12:02

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:11

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Rýže
Pokrmy Chuťovky Z rýže Slané Svačina Večeře Pečení Vaření Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Petrželová nať Polohrubá mouka Rýže Parboiled Slanina Strouhaný parmazán Studená voda Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva -…
25
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Italský rajčatový krém s vaječnými…
Italský rýžový salát
Italský rýžový salát
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s blumami
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact