Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl nastrouhejte na tenké plátky stejně jako řapíkatý celer. Promíchejte v míse, zakapejte olejem a octem, dochuťte špetkou soli a mírně nadrcenými kuličkami růžového pepře. Podávejte posypané lístky celeru a bazalky.
2
=====Know-how=====
3
Mozzarella je proslulý italský čerstvý sýr, který se připravuje z mléka buvolic, pak nese označení „di bufala“, i z mléka kravského, a to nejen v Itálii. Kvalita mozzarelly je přímo úměrná kvalitě mléka, pečlivosti zpracování a čerstvosti. Mozzarella má mít sladkou, jemnou, ale přesto sytou smetanovou chuť a vláčnou konzistenci se zřetelně patrnými „provázky“ sýrové hmoty.