Italská variace z grilu na klasický hot dog s čerstvě ogrilovanou klobáskou, omáčkou z ogrilovaných rajčat, česneku, chilli papričky a čerstvé bazalky a křupavým polníčkem, chutná báječně.
Připravte omáčku. Rajčata rozpulte a opečte na grilu řeznou stranou, asi 4 minuty, otočte a ještě dopečte pár minut. Poté je dejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte prolisovaný česnek, najemno nasekanou chilli papričku a nasekanou bazalku, cukr, olej, ocet a dobře promíchejte.
Klobásky ogrilujte po všech stranách, asi 8 minut. Do rozkrojené ogrilované domácí briošky (recept hledejte pod briošky na hot dog) dejte lžící omáčku, přidejte polníček a vložte klobásku. Hot dog podávejte s ricottou.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)