• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Napište svůj komentář k receptu

Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA

0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: 54 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 100
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice Místo cukru je výborný i med
    • 50
      g hladká mouka možnost použít i mouku rýžovou

Postup přípravy receptu

1
Prvním krokem je rozpuštění čokolády ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády jemně vmícháme máslo nakrájené na kostičky. Čokoláda by neměla být příliš horká, jinak dojde ke sražení. Ideální je 50 stupňů Celsia a při vmíchání 32 stupňů.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. V misce si vyšleháme bílky s 1/2 cukru a necháme stranou.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, dokud nám nevznikne jemná pěna. Do žloutkové pěny poté pomalu za stalého šlehání přidáváme čokoládovou směs, dokud nám nevznikne krémová hmota.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Poté po 1/3 přidáváme vyšlehané bílky a nakonec zaprášíme moukou. Vše smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm.
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia, cca 35 minut. Koláč necháme vychladit a na závěr posypeme moučkovým cukrem. Neděste se toho, pokud vám koláč na povrchu mírně popraská. Tak má italská TORTA TENERINA správně vypadat!
6
Uvaříme si kávu nebo oblíbený čaj a vychutnáme si kousek tohoto italského čokoládového koláče. Tento koláč pochází z regionu Emilia Romagna a peče se už po staletí. Buon appetito!

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč s jablky

Čokoládový koláč s jablky

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Vejce

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Smažený králík

Smažený králík

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

178
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
55
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
47
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
35
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
32
Brusinkový kompot
Brusinkový kompot

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský hot dog
Italský hot dog
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact