• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské zapékané brambory
Napište svůj komentář k receptu

Italské zapékané brambory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 600
      g brambory oloupané, 500 -
    • 60
      g sušená šunka
    • 6
      ks sušená rajčata 5 -
    • 100
      g žervé nebo palouček...
    • 125
      g mozzarella
    • 1
      hrst olivy dle chuti, zelené, černé...
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • olej z naložených sušených rajčat
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou pokrájených brambor, ty posypeme drobně pokrájenou sušenou šunkou (schwarzwaldská, prosciutto...), pokrájenými sušenými rajčaty, olivami, lístečky tymiánu, pokrájeným nebo rozdrobeným přírodním žervé (nebo paloučkem, cottage...) a plátky mozzarelly.

RADA: Přílohy, ze kterých snadno vykouzlíte hlavní chod

2
Na tuto náplň naskládáme zbytek pokrájených brambor, které pokapeme opět olejem ze sušených rajčat, osolíme, ochutíme lístečky tymiánu, případně opepříme, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
3
Pečeme cca 30 minut, do změknutí brambor.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivou polévku z brokolice

4
Pokud chceme pokrm pro více osob, množství ingrediencí zdvojnásobíme, brambory uděláme v zapékací míse nebo remosce o další dvě vrstvy vyšší a zapékáme asi o 15 minut déle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Mozzarella Olej z naložených sušených rajčat Olivy Snítka tymiánu Sůl Sušená rajčata Sušená šunka Žervé

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Domácí majonéza

Domácí majonéza

prejt

prejt

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Treska na gril

Treska na gril

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

96
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
80
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
57
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Italské těstoviny
Italské těstoviny
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský hot dog
Italský hot dog
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
  • Recepty.cz
  • Italské zapékané brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact