lžíce
hnědý rum
pro děti můžeme nahradit rum ovocnou šťávou a papírové košíčky na cukroví
Na obalení
kakao
holandské
sezamová semínka
nebo drcené piškoty
hořká čokoláda
nasekaná
Postup přípravy receptu
1
Smetanu v hrnku krátce povaříme a odstavíme z plotny. Rozdrobíme čokoládu a za stálého míchání ji ve smetaně rozpustíme. Hmotu necháme při pokojové teplotě chvíli vychladnout. Mezitím mleté oříšky opražíme bez tuku na teflonové pánvi, přesypeme na pečící papír a necháme vychladnout.
2
Oříšky s kakaem a rumem či ovocnou šťávou lehce vmícháme do čokoládosmetanové směsi. Dobře umíchanou hmotu uložíme na půl dne do ledničky. Poté lžičkou nabíráme kuličky libovolné velikosti, rukama rychle vytvarujeme a obalujeme v kakau, semínkách nebo drcených piškotech. Vložíme do papírových košíčků. Uchováváme uložené v chladu.