• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Napište svůj komentář k receptu

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 36
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      ml vlažná voda 180
    • 30
      ml olej
    • 1
      lžička sůl rovná, ne vrchovatá
    • 0,50
      lžička cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
  • Dále dle chuti
    • olivy černé, zelené, s papričkou
    • sušená rajčata v oleji nakládaná
    • tymián nebo rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Polohrubou mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažné vody, mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Následně přidáme sůl a zbylou vodu s olejem, nasekaná sušená rajčata (cca 50 gramů) či olivy (cca 80 gramů) nebo obojí (množství pak od každého trochu ubereme )plus bylinky dle chuti (nasekaný rozmarýn nebo lístky tymiánu) a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
2
Těsto rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vyválíme na pomaštěném nebo pomoučněném stole delší válečky, které stočíme do uzlů, poprášíme jemně moukou (nemusíme) a necháme ještě jednou cca 20 minut kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 stupňů dorůžova zhruba 20 minut.
3
Uzly nám v troubě výrazně nezezlátnou, budou spíše bledší, než jsme běžně zvyklí u pečiva, jelikož se nepotírá vejcem a je zaprášené moukou, takže pozor na přesušení. Pokud budeme péct v remosce, krok s druhým kynutím vynecháme a po vytvoření uzlů ihned pečeme.
4
Nejlépe chutnají čerstvé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Italská focaccia

Italská focaccia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Olej Olivy Polohrubá mouka Sůl Sušená rajčata Tymián Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Míša řezy
Míša řezy
14
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské těstoviny
Italské těstoviny
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský hot dog
Italský hot dog
  • Recepty.cz
  • Italské uzly ala focaccia "fokáča"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact