• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské Tiramisu (Florencie)
Napište svůj komentář k receptu

Italské Tiramisu (Florencie)

autor: Dominik R.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 170 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské Tiramisu (Florencie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 7
      ks žloutek
    • cukr krupice půl hrnku
    • 230
      g mascarpone
    • 1
      hrnek smetana 36% nebo více - (například Deluxe od Kunína)
    • 1
      hrnek espresso uvařené velmi silné
    • 30
      g hořká čokoláda
    • hnědý rum 1/4 hrnku
    • 1
      lžička vanilka nebo dva balíčky vanilkového cukru
    • 48
      ks cukrářské piškoty
    • kakao 1/4 hrnku
    • víno Sladká Marsala nebo Portské

Postup přípravy receptu

1
Zabaione:
2
Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit.
3
Do misky dáme žloutky a cukr. Rozšleháme je do pěny. Misku s pěnou ponoříme do připravené vodní lázně, po kapkách zašleháváme víno a stále ohříváme, dokud pěna neztuhne. Pak zabaglione vyjmeme z lázně.
4
Zabaione mícháme s mascarpone, dokud se uplně nespojí.
5
V míse si ušlehejte z bílků sníh a v druhé šlehačku, poté obojí smíchejte dohromady a následně vmíchejte do mascarpone se Zabaione.
6
V malém hrnci smíchejte iíž hotové Espresso, čokoládu, rum, vanilku a dvě lžíce vína. Přiveďte k varu a vařte, dokud se čokoláda nerozpustí. Sundejte z ohně a nechte alespoň 15 minut odstát, aby směs vychladla.
7
Připravte si mísu na Tiramisu (23x33 cm). Rychle namáčejte piškoty do kávové směsi (opravdu rychle nebo nasáknou až moc a rozpadnou se) a skládejte je do řady vedle sebe, dokud nebude celé dno zakryté.
8
Polovinu krému s Mascarpone nalijte na piškoty v míse a rozetřete, aby byla vrstva rovná. Naskládejte na ni další vrstvu piškotů a na ně nalijte druhou polovinu krému. Posypejte kakaem (jen lehce) a dejte odstát do lednice alespoň na 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Mixování Vegetariáni Vegani Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukrářské piškoty Espresso Hnědý rum Hořká čokoláda Kakao Mascarpone Smetana Vanilka Víno Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Kuře Anča

Kuře Anča

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

94
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
34
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
29
Bulharské papriky s Balkánem
Bulharské papriky s…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Další doporučené recepty:

Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské těstoviny
Italské těstoviny
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
  • Recepty.cz
  • Italské Tiramisu (Florencie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact