• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské Tiramisu (Florencie)
Napište svůj komentář k receptu

Italské Tiramisu (Florencie)

autor: Dominik R.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 170 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské Tiramisu (Florencie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 7
      ks žloutek
    • cukr krupice půl hrnku
    • 230
      g mascarpone
    • 1
      hrnek smetana 36% nebo více - (například Deluxe od Kunína)
    • 1
      hrnek espresso uvařené velmi silné
    • 30
      g hořká čokoláda
    • hnědý rum 1/4 hrnku
    • 1
      lžička vanilka nebo dva balíčky vanilkového cukru
    • 48
      ks cukrářské piškoty
    • kakao 1/4 hrnku
    • víno Sladká Marsala nebo Portské

Postup přípravy receptu

1
Zabaione:
2
Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit.
3
Do misky dáme žloutky a cukr. Rozšleháme je do pěny. Misku s pěnou ponoříme do připravené vodní lázně, po kapkách zašleháváme víno a stále ohříváme, dokud pěna neztuhne. Pak zabaglione vyjmeme z lázně.
4
Zabaione mícháme s mascarpone, dokud se uplně nespojí.
5
V míse si ušlehejte z bílků sníh a v druhé šlehačku, poté obojí smíchejte dohromady a následně vmíchejte do mascarpone se Zabaione.
6
V malém hrnci smíchejte iíž hotové Espresso, čokoládu, rum, vanilku a dvě lžíce vína. Přiveďte k varu a vařte, dokud se čokoláda nerozpustí. Sundejte z ohně a nechte alespoň 15 minut odstát, aby směs vychladla.
7
Připravte si mísu na Tiramisu (23x33 cm). Rychle namáčejte piškoty do kávové směsi (opravdu rychle nebo nasáknou až moc a rozpadnou se) a skládejte je do řady vedle sebe, dokud nebude celé dno zakryté.
8
Polovinu krému s Mascarpone nalijte na piškoty v míse a rozetřete, aby byla vrstva rovná. Naskládejte na ni další vrstvu piškotů a na ně nalijte druhou polovinu krému. Posypejte kakaem (jen lehce) a dejte odstát do lednice alespoň na 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Mixování Vegetariáni Vegani Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukrářské piškoty Espresso Hnědý rum Hořká čokoláda Kakao Mascarpone Smetana Vanilka Víno Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
33
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
31
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
27
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské těstoviny
Italské těstoviny
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
  • Recepty.cz
  • Italské Tiramisu (Florencie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact