• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Italské těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g šunka
    • 1
      ks pórek větší
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 250
      g tvrdý sýr na posypání
    • 2
      balíček těstoviny italské - mušle či mušličky
    • olej

Postup přípravy receptu

1
v hlubší pánvi necháme rozpustit olej, šunku nakrájenou na kostičky dáme orestovat do pánve, přidáme na kolečka nakrájený pórek, který podlijeme troškou vody a dusíme. Mezitím si připravíme těstoviny. Nakonec přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské kuře

Italské kuře

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepa | 20. 4. 2016 11:38

    varete si ty cesky blafy,ale netahejte do toho Italii.

  • kuba | 30. 12. 2014 15:13

    :-D italské , já padam :'(

  • jarka | 21. 8. 2014 13:29

    souhlasím český blaf

  • tree | 13. 8. 2014 14:52

    sry ale tohle má s italskýma těstovinama společného asi jako pizza s deklem od kanálu. Šunka, smetana...eidam ;-) klasické italské ingredience

  • Giuseppe | 18. 4. 2013 20:20

    Italsky je na receptu soudim ten cesky Eidam :-D

  • prajzlem | 18. 4. 2013 18:12

    Po úpravě podle komentářů (česnek, jedna smetana zakysaná, druhá na vaření, jeden balíček těstovin) -výýýborné...

  • Jája | 4. 3. 2012 18:24

    Zkoušeli jste i se slaninou - místo šunky? :-\ :-P

  • alg | 27. 6. 2011 16:20

    Nazval bych to spíše České těstoviny.

  • Sona.V | 10. 10. 2010 23:16

    Vařím něco podobného, ale nechám to poypané sýrem trochu zapéct v troubě.

  • Zdenka Kocmichová | 8. 6. 2010 15:09

    Moc dobré. Jako předchozí kuchtíci jsem ubrala jednu smetanu a přidala 2 stroužky česneku. Hodnotím za 1!

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 14:15

    Tak nejprve jsem pročetla komentáře, takže jsem skutečně dala smetanu kysanou jen jednu a druhou na vaření a před dokončenímm přidala 2 stroužky česneku. Vařila jsem z jednoho sáčku těstovin (je to asi 400 nebo 500g - už jsem ho vyhodila) a omáčku dělala z 250 šunky a 200 sýra nahoru. A pokud máte mlsný jazýček, zkuste posypat uzeným sýrem (já měla oštěpek). MŇAM!!!

  • Katka Pavlíková | 22. 8. 2009 12:16

    vážně super.. ale jedna vanička stačí, už tak se mi to zdálo moc kyselý.. ted to dodělávám tak jsem zvědavá ! moc dík za recept :)

  • Leona | 13. 7. 2006 16:46

    Právě jsem je udělala rodině a musím říct, že je to takové jídlo - nenadchne, ale ani neurazí - a myslím, že dva balíčky těstovin jsou moc na tu porci omáčky. Takže buď dvojtou porci omáčky nebo jenom jeden balíček těstovin.

  • Sonia Horáková | 30. 6. 2006 10:02

    Výborné

  • PetraR | 31. 3. 2006 13:19

    Opravdu dobré a hlavně rychlé na přípravu, to budu dělat rodině častěji.

  • Karel | 9. 2. 2006 13:05

    Doporučuji na začátku přidat česnek. Po nalití smetany, lžičku cukru, tím se srazí kyselá chuť a na závěr posypat parmezánem. Výsledek je skvělý

  • zuzana šípová | 4. 12. 2005 22:21

    Vřele doporučuji místo vody použít bílé suché víno. no a zbytek dopít při konzumaci :-))

  • Michaela Súkupová | 2. 8. 2005 12:38

    výbornéééé. Taky doporučuju jednu smetanu kysanou a jednu na vaření

  • Rudolf Tyburec | 10. 7. 2005 14:57

    Asi radeji dat jednu smetanu na vareni. Neni to potom az tak kysele, ale sladsi chut by bodla :)

  • Nikol | 2. 5. 2005 16:31

    Moooc dobre! Dala jsem tam jednu kysanou smetanu a jednu smetanu na vareni a moc jsem si posmakla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pórek Šunka Těstoviny Tvrdý sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

119
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
60
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
53
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
  • Recepty.cz
  • Italské těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact