• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Italské těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g šunka
    • 1
      ks pórek větší
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 250
      g tvrdý sýr na posypání
    • 2
      balíček těstoviny italské - mušle či mušličky
    • olej

Postup přípravy receptu

1
v hlubší pánvi necháme rozpustit olej, šunku nakrájenou na kostičky dáme orestovat do pánve, přidáme na kolečka nakrájený pórek, který podlijeme troškou vody a dusíme. Mezitím si připravíme těstoviny. Nakonec přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské kuře

Italské kuře

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepa | 20. 4. 2016 11:38

    varete si ty cesky blafy,ale netahejte do toho Italii.

  • kuba | 30. 12. 2014 15:13

    :-D italské , já padam :'(

  • jarka | 21. 8. 2014 13:29

    souhlasím český blaf

  • tree | 13. 8. 2014 14:52

    sry ale tohle má s italskýma těstovinama společného asi jako pizza s deklem od kanálu. Šunka, smetana...eidam ;-) klasické italské ingredience

  • Giuseppe | 18. 4. 2013 20:20

    Italsky je na receptu soudim ten cesky Eidam :-D

  • prajzlem | 18. 4. 2013 18:12

    Po úpravě podle komentářů (česnek, jedna smetana zakysaná, druhá na vaření, jeden balíček těstovin) -výýýborné...

  • Jája | 4. 3. 2012 18:24

    Zkoušeli jste i se slaninou - místo šunky? :-\ :-P

  • alg | 27. 6. 2011 16:20

    Nazval bych to spíše České těstoviny.

  • Sona.V | 10. 10. 2010 23:16

    Vařím něco podobného, ale nechám to poypané sýrem trochu zapéct v troubě.

  • Zdenka Kocmichová | 8. 6. 2010 15:09

    Moc dobré. Jako předchozí kuchtíci jsem ubrala jednu smetanu a přidala 2 stroužky česneku. Hodnotím za 1!

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 14:15

    Tak nejprve jsem pročetla komentáře, takže jsem skutečně dala smetanu kysanou jen jednu a druhou na vaření a před dokončenímm přidala 2 stroužky česneku. Vařila jsem z jednoho sáčku těstovin (je to asi 400 nebo 500g - už jsem ho vyhodila) a omáčku dělala z 250 šunky a 200 sýra nahoru. A pokud máte mlsný jazýček, zkuste posypat uzeným sýrem (já měla oštěpek). MŇAM!!!

  • Katka Pavlíková | 22. 8. 2009 12:16

    vážně super.. ale jedna vanička stačí, už tak se mi to zdálo moc kyselý.. ted to dodělávám tak jsem zvědavá ! moc dík za recept :)

  • Leona | 13. 7. 2006 16:46

    Právě jsem je udělala rodině a musím říct, že je to takové jídlo - nenadchne, ale ani neurazí - a myslím, že dva balíčky těstovin jsou moc na tu porci omáčky. Takže buď dvojtou porci omáčky nebo jenom jeden balíček těstovin.

  • Sonia Horáková | 30. 6. 2006 10:02

    Výborné

  • PetraR | 31. 3. 2006 13:19

    Opravdu dobré a hlavně rychlé na přípravu, to budu dělat rodině častěji.

  • Karel | 9. 2. 2006 13:05

    Doporučuji na začátku přidat česnek. Po nalití smetany, lžičku cukru, tím se srazí kyselá chuť a na závěr posypat parmezánem. Výsledek je skvělý

  • zuzana šípová | 4. 12. 2005 22:21

    Vřele doporučuji místo vody použít bílé suché víno. no a zbytek dopít při konzumaci :-))

  • Michaela Súkupová | 2. 8. 2005 12:38

    výbornéééé. Taky doporučuju jednu smetanu kysanou a jednu na vaření

  • Rudolf Tyburec | 10. 7. 2005 14:57

    Asi radeji dat jednu smetanu na vareni. Neni to potom az tak kysele, ale sladsi chut by bodla :)

  • Nikol | 2. 5. 2005 16:31

    Moooc dobre! Dala jsem tam jednu kysanou smetanu a jednu smetanu na vareni a moc jsem si posmakla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pórek Šunka Těstoviny Tvrdý sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Pikantule

Pikantule

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

306
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
63
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
58
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
43
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3
39
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zaklínač Henry Cavill se zranil: Natáčení dlouho očekávaného fantasy se odkládá na příští rok!

Zaklínač Henry Cavill se zranil: Natáčení dlouho očekávaného fantasy se odkládá na příští rok!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
  • Recepty.cz
  • Italské těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact