• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Italské rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Italské rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské rizoto
Nahrát fotku
 

Italské rizoto

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 300
      g rýže
    • pepř mletý špetka
    • bazalka
    • 100
      ml bílé víno
    • 2
      ks paprika
    • oregáno
    • 0,50
      l vývar
    • 100
      g sýr
    • 200
      g salám
    • olej
    • kečup

Postup přípravy receptu

1
Pracovní postup:
2
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je předpis na jídlo kvalitativně odlišné...
3
Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, kde jsme osmahli jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme.Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu nebo maso (lze použít nejen uzené maso, ale prakticky jakékoliv pečené vepřové nebo drůbeží maso), vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Poté zkusíme, zda je rýže měkká a přidáme pepř, oregano, bazalku (nebo majoránku). Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské rizoto II

Italské rizoto II

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marco | 8. 9. 2014 23:14

    bravo 8-)

  • marco | 8. 9. 2014 23:10

    Brutta stronza. Non ti permettere mai di sputanare cosí la cucina italiana. Ma non capisci proprio niente. Ma se questo piatto cucini in Italia ti uttano fuori per sempre. Prova nella cucina per i porci che cosí fai carriera.

  • jens | 24. 11. 2013 21:53

    Kua co to je za recept.....to rizoto ze zavodky ne?

  • Mac 73 | 2. 6. 2013 13:49

    To kečupové finále je fakt italiano PECKA :-D :-D :-D

  • Mac 73 | 2. 6. 2013 13:49

    To kečupové finále je fakt italiano PECKA :-D :-D :-D

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:52

    Omlouvám se za chybu "mÝt" v rozčilení a znechucení jsem omylem to napsal špatně.(má tam být "I") Asi jsem se chtěl podvědomě očistit od takovéto hrůzy a zhanění výborného italského jídla)

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:50

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu. Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU) Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety) Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže) Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:50

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu. Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU) Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety) Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže) Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

  • Katka | 5. 3. 2013 23:04

    A ještě vývar:-) z masoxu :-D Richarde

  • Petr | 27. 1. 2013 17:39

    Autor je asi znalec italské kuchyně. :-) To je hnus, tohle by si na talíř Ital v životě nedal.

  • richard | 19. 1. 2013 11:23

    italské rizoto a sálám ,eidam,kečup? :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Smažení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Česnek Cibule Kečup Olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rýže Salám Sůl Sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Steak Diane

Steak Diane

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

74
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
29
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Italské rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact