• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
Napište svůj komentář k receptu

Italské ossobuco

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské ossobuco
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g houby Nebo žampiony
    • 6
      ks hovězí maso 4-6, oháňky nebo telecí oháňky
    • 2
      lžíce hladká mouka Smíchaná se solí a pepřem
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks mrkev Velká jemně nakrájená
    • 2
      ks řapíkatý celer Velké řapíky nakrájené
    • 200
      ml víno Bílého (i červeného)
    • 220
      ml rajčatová pasta
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve přidáme pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pod pokličkou dusíme dvě hodiny. Poté dochutíme podle libosti solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 22:32

    Máte pravdu, asi mělo být napsáno že sa jedná o lýtko nařezané napříč i s kostí. Po tepelné úpravě se maso na délku "zdrcne"- kost vystoupí a jednotlivé svaly vytvoří kolem kosti "květinu".Je to na talíři spíše taková zvláštnost. Samozřemě bez kosti je to chuťově stejné,ale nechci vyvolat debatu, zda je to OSSO BUCO.

  • Olga Zehnalová | 15. 10. 2008 22:03

    Pán Gargulák, môžete vysvetliť presnejšie o aký druh mäsa ide? To je nejaká časť mäsa s kosťou,keď je narezané pílkou? Kližka je zas bez kosti, neviem, prosím objasnite bližšie.

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 21:38

    Osso buco (it. "kost s dírou") telecí nebo hovězí kližka. Konečně lze v řeznictví občas vidět tuto surovinu nařezanou (pilou) na cca 4cm plátky. Potkáte-li toto maso, kupte ho!!! Ten recept je dobrý. Jídlo se zdobí gremoládou.

  • Katka | 26. 11. 2005 00:04

    fakt moc dobré! Díky

  • Petra | 12. 9. 2005 11:50

    vynikajici, neverila jsem ze rapikaty celer muze tak dobre chutnat. jednoduche a velmi chutne. dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houby Hovězí maso Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajčatová pasta Řapíkatý celer Sůl Víno Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Alibábovka

Alibábovka

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Friulské frico

Friulské frico

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact