• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
Napište svůj komentář k receptu

Italské ossobuco

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské ossobuco
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g houby Nebo žampiony
    • 6
      ks hovězí maso 4-6, oháňky nebo telecí oháňky
    • 2
      lžíce hladká mouka Smíchaná se solí a pepřem
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks mrkev Velká jemně nakrájená
    • 2
      ks řapíkatý celer Velké řapíky nakrájené
    • 200
      ml víno Bílého (i červeného)
    • 220
      ml rajčatová pasta
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve přidáme pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pod pokličkou dusíme dvě hodiny. Poté dochutíme podle libosti solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 22:32

    Máte pravdu, asi mělo být napsáno že sa jedná o lýtko nařezané napříč i s kostí. Po tepelné úpravě se maso na délku "zdrcne"- kost vystoupí a jednotlivé svaly vytvoří kolem kosti "květinu".Je to na talíři spíše taková zvláštnost. Samozřemě bez kosti je to chuťově stejné,ale nechci vyvolat debatu, zda je to OSSO BUCO.

  • Olga Zehnalová | 15. 10. 2008 22:03

    Pán Gargulák, môžete vysvetliť presnejšie o aký druh mäsa ide? To je nejaká časť mäsa s kosťou,keď je narezané pílkou? Kližka je zas bez kosti, neviem, prosím objasnite bližšie.

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 21:38

    Osso buco (it. "kost s dírou") telecí nebo hovězí kližka. Konečně lze v řeznictví občas vidět tuto surovinu nařezanou (pilou) na cca 4cm plátky. Potkáte-li toto maso, kupte ho!!! Ten recept je dobrý. Jídlo se zdobí gremoládou.

  • Katka | 26. 11. 2005 00:04

    fakt moc dobré! Díky

  • Petra | 12. 9. 2005 11:50

    vynikajici, neverila jsem ze rapikaty celer muze tak dobre chutnat. jednoduche a velmi chutne. dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houby Hovězí maso Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajčatová pasta Řapíkatý celer Sůl Víno Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

437
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ondřej Brzobohatý (42) vzpomíná na tátu Radka: Dojemné přiznání i přání k '113. narozeninám'

Ondřej Brzobohatý (42) vzpomíná na tátu Radka: Dojemné přiznání i přání k '113. narozeninám'

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact