• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
Napište svůj komentář k receptu

Italské ossobuco

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské ossobuco
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g houby Nebo žampiony
    • 6
      ks hovězí maso 4-6, oháňky nebo telecí oháňky
    • 2
      lžíce hladká mouka Smíchaná se solí a pepřem
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks mrkev Velká jemně nakrájená
    • 2
      ks řapíkatý celer Velké řapíky nakrájené
    • 200
      ml víno Bílého (i červeného)
    • 220
      ml rajčatová pasta
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve přidáme pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pod pokličkou dusíme dvě hodiny. Poté dochutíme podle libosti solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 22:32

    Máte pravdu, asi mělo být napsáno že sa jedná o lýtko nařezané napříč i s kostí. Po tepelné úpravě se maso na délku "zdrcne"- kost vystoupí a jednotlivé svaly vytvoří kolem kosti "květinu".Je to na talíři spíše taková zvláštnost. Samozřemě bez kosti je to chuťově stejné,ale nechci vyvolat debatu, zda je to OSSO BUCO.

  • Olga Zehnalová | 15. 10. 2008 22:03

    Pán Gargulák, môžete vysvetliť presnejšie o aký druh mäsa ide? To je nejaká časť mäsa s kosťou,keď je narezané pílkou? Kližka je zas bez kosti, neviem, prosím objasnite bližšie.

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 21:38

    Osso buco (it. "kost s dírou") telecí nebo hovězí kližka. Konečně lze v řeznictví občas vidět tuto surovinu nařezanou (pilou) na cca 4cm plátky. Potkáte-li toto maso, kupte ho!!! Ten recept je dobrý. Jídlo se zdobí gremoládou.

  • Katka | 26. 11. 2005 00:04

    fakt moc dobré! Díky

  • Petra | 12. 9. 2005 11:50

    vynikajici, neverila jsem ze rapikaty celer muze tak dobre chutnat. jednoduche a velmi chutne. dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houby Hovězí maso Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajčatová pasta Řapíkatý celer Sůl Víno Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Lívance II.

Lívance II.

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Dietní buchta

Dietní buchta

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

170
Obložený chleba ve vajíčku
Obložený chleba ve…
143
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
60
Ječné oplatky, základní recept
Ječné oplatky, základní…
37
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
35
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Laďka Něrgešová bojující s rakovinou: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Laďka Něrgešová bojující s rakovinou: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact