• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské kari rizoto s králičím masem
Napište svůj komentář k receptu

Italské kari rizoto s králičím masem

autor: AshleyB
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské kari rizoto s králičím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      hrst rýže na rizoto (Arborio)
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      dl drůbeží vývar dle potřeby asi
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 200
      g králičí maso filety bez kosti
    • 2
      lžička kari
    • 2
      lžička extra panenský olivový olej
    • 25
      g máslo
    • 1
      hrst mandle půlené
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
2
Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo, česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (v celku) čerstvého rozmarýnu, přiklopíme a vaříme na mírném ohni.
3
Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část, opět jen aby byla rýže ponořená, a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
4
Na pánvi orestujeme připravené králičí maso, dříve, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
5
Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru.
6
Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.
7
Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Pot-au-feu s králičím masem a…

Italské rizoto II

Italské rizoto II

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 15. 11. 2014 17:06

    Dnes jsem ho vyzkoušela a je opravdu vynikající. Doporučuji!

  • Ravindra | 14. 7. 2013 15:47

    Created the greatest arelicts, you have. http://rohvyenbn.com [url=http://zhesknkij.com]zhesknkij[/url] [link=http://zggnkvaar.com]zggnkvaar[/link]

  • Vinay | 12. 7. 2013 11:35

    Your poisntg lays bare the truth

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z rýže Oběd Večeře Vaření Restování Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Kari Králičí maso Mandle půlené Máslo Rozmarýn Rýže na rizoto Šafrán Smetana na vaření Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Mazanec II.

Mazanec II.

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Poslední sledované recepty

227
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
141
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
78
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
74
Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Kuřecí / králičí ragú s…
43
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská trikolora
Italská trikolora
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kuře
Italské kuře
Italské kuře II.
Italské kuře II.
Italské masové kuličky se špagetami
Italské masové kuličky se špagetami
  • Recepty.cz
  • Italské kari rizoto s králičím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact