• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské kari rizoto s králičím masem
Napište svůj komentář k receptu

Italské kari rizoto s králičím masem

autor: AshleyB
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské kari rizoto s králičím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      hrst rýže na rizoto (Arborio)
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      dl drůbeží vývar dle potřeby asi
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 200
      g králičí maso filety bez kosti
    • 2
      lžička kari
    • 2
      lžička extra panenský olivový olej
    • 25
      g máslo
    • 1
      hrst mandle půlené
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
2
Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo, česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (v celku) čerstvého rozmarýnu, přiklopíme a vaříme na mírném ohni.
3
Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část, opět jen aby byla rýže ponořená, a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
4
Na pánvi orestujeme připravené králičí maso, dříve, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
5
Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru.
6
Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.
7
Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Pot-au-feu s králičím masem a…

Italské rizoto II

Italské rizoto II

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 15. 11. 2014 17:06

    Dnes jsem ho vyzkoušela a je opravdu vynikající. Doporučuji!

  • Ravindra | 14. 7. 2013 15:47

    Created the greatest arelicts, you have. http://rohvyenbn.com [url=http://zhesknkij.com]zhesknkij[/url] [link=http://zggnkvaar.com]zggnkvaar[/link]

  • Vinay | 12. 7. 2013 11:35

    Your poisntg lays bare the truth

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z rýže Oběd Večeře Vaření Restování Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Kari Králičí maso Mandle půlené Máslo Rozmarýn Rýže na rizoto Šafrán Smetana na vaření Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

189
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
177
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
71
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
68
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
49
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská trikolora
Italská trikolora
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kuře
Italské kuře
Italské kuře II.
Italské kuře II.
Italské masové kuličky se špagetami
Italské masové kuličky se špagetami
  • Recepty.cz
  • Italské kari rizoto s králičím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact