• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské kari rizoto s králičím masem
Napište svůj komentář k receptu

Italské kari rizoto s králičím masem

autor: AshleyB
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské kari rizoto s králičím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      hrst rýže na rizoto (Arborio)
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      dl drůbeží vývar dle potřeby asi
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 200
      g králičí maso filety bez kosti
    • 2
      lžička kari
    • 2
      lžička extra panenský olivový olej
    • 25
      g máslo
    • 1
      hrst mandle půlené
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
2
Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo, česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (v celku) čerstvého rozmarýnu, přiklopíme a vaříme na mírném ohni.
3
Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část, opět jen aby byla rýže ponořená, a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
4
Na pánvi orestujeme připravené králičí maso, dříve, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
5
Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru.
6
Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.
7
Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Pot-au-feu s králičím masem a…

Italské rizoto II

Italské rizoto II

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 15. 11. 2014 17:06

    Dnes jsem ho vyzkoušela a je opravdu vynikající. Doporučuji!

  • Ravindra | 14. 7. 2013 15:47

    Created the greatest arelicts, you have. http://rohvyenbn.com [url=http://zhesknkij.com]zhesknkij[/url] [link=http://zggnkvaar.com]zggnkvaar[/link]

  • Vinay | 12. 7. 2013 11:35

    Your poisntg lays bare the truth

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z rýže Oběd Večeře Vaření Restování Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Kari Králičí maso Mandle půlené Máslo Rozmarýn Rýže na rizoto Šafrán Smetana na vaření Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Dobré špízy

Dobré špízy

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

27
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
23
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
20
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
18
Ovocné tiramisu do skleničky
Ovocné tiramisu do…
18
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou -…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

Další doporučené recepty:

Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská trikolora
Italská trikolora
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kuře
Italské kuře
Italské kuře II.
Italské kuře II.
Italské masové kuličky se špagetami
Italské masové kuličky se špagetami
  • Recepty.cz
  • Italské kari rizoto s králičím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact